ȘTIINȚESCU - MUREȘ

Distribuie pe:

Dragi pasionați de științe, vă anunțăm cu mare entuziasm că a sosit momentul mult așteptat de comunitatea ȘTIINȚESCU MUREȘ, iar pe data de 14 februarie, începând cu ora 13:00, vom avea lansarea oficială a fondurilor ȘTIINȚESCU MUREȘ 3.0 și ȘTIINȚESCU-RICHTER pentru chimie, la Hotel Plaza Târgu-Mureș. Este pentru prima oară când vom avea un fond dedicat chimiei, în cadrul programului Științescu, și suntem bucuroși să avem alături de noi compania Gedeon Richter România, ca partener. Fundația Comunitară Mureș își invită toți prietenii la întâlnirea cu pasionații de științe, pe care i-a cunoscut, în ultimii trei ani de când a început să contribuie activ la creșterea interesului elevilor pentru știintele exacte, finanțând proiecte care vizează implicarea activă a elevilor prin practică și experiment.

Științescu Mureș este cel mai mare fond de finanțare pe domeniul STEM (științe, tehnologie, inginerie, matematică) din județul Mureș și face parte dintr-o mișcare națională de reenergizare a educației STEM, care-i încurajează pe cei pasionați să le arate copiilor - prin experiment, activități practice și joc - acea latură a disciplinelor științifice care cu greu poate fi descrisă în manuale. Științescu, a cărui menire e să-i ajute pe copii să descopere sensul ultim al științelor, le oferă mentorilor - profesori, elevi, studenți, profesioniști din toate domeniile - finanțări, resurse, îndrumare, sprijin.

Din anul 2016, de când am început să explorăm și în județul Mureș ramurile acestui domeniu, pe masa Științescu au ajuns 60 de proiecte, dintre care 22 au fost finanțate cu o valoare totală de 169.000 lei. În cele două ediții desfășurate, am reușit să implicăm 30 de școli, 108 profesori și specialiști care și-au dedicat 4.872 de ore de voluntariat, din timpul lor, astfel ca peste 10.000 de elevi să fie atinși de magia științelor. S-au deschis cluburi de robotică, cluburi de radioamatorism, electronică, s-au echipat laboratoare de chimie, fizică și s-au organizat spectacole de știință. Elevii au descoperit aplicabilitatea științelor dincolo de formulele învățate pe de rost.

Joi, 14 februarie 2019, ne întâlnim cu profesorii inițiatori ai proiectelor, cu finanțatorii programului, partenerii proiectelor și cu toți cei care cred în Științescu. În cadrul evenimentului, vom anunța fondul pentru ediția a III-a, vom prezenta rezultatele edițiilor anterioare și proiectele câștigătoare din ediția 2.0, vom dezvălui care sunt planurile pentru perioada următoare și, mai presus de toate, promitem experiențe captivante în continuare.

Vă așteptăm să fiți parte din povestea lui Științescu!

 

Persoană de contact:

Cristian-Simion Man

Manager program

Fundația Comunitară Mureș

E-mail: cristian.man@fcmures.org

Lasă un comentariu