ZIUA MONDIALĂ A COPILULUI CU CANCER

Distribuie pe:

Marcată, prima dată, în 2002, International Childhood Cancer Day (ICCD), este o zi dedicată copiilor cu cancer și a fost înființată de CCI (Childhood Cancer International - Confederația Internațională a Organizațiilor de Părinți cu Copii cu Cancer), aceasta fiind o rețea globală cu 188 de organizații membre, din 96 de țări. De câțiva ani, și Asociația “Împreună pentru copiii cu cancer”, din Târgu-Mureș, marchează această zi prin diverse activități.

Cu această ocazie, dorim să atragem atenția asupra problematicii cancerului la copil, să vorbim despre greutățile cu care se luptă copiii bolnavi și familiile lor. Vom organiza o zi de jocuri pentru copii și, prin media, dorim să informăm publicul despre realizările noastre și să promovăm programele și activitățile propuse.

Am început anul 2019 cu o trecere în revistă a celor mai reușite programe din anul trecut și am făcut planificarea activităților pentru anul acesta. Din nou, am constatat, cu bucurie, că, în ciuda resurselor limitate, am reușit să organizăm o tabără de vară la Sovata, am participat la Onco-Olimpiada din Varșovia, am avut câteva activități cu copiii din spital și cu cei care deja au terminat tratamentul, am contribuit la susținerea unor tratamente și investigații în străinătate, am participat la conferințe și evenimente naționale și am avut o bună colaborare cu Secția de Hemato-Oncologie de la Clinica Pediatrie I Tg.-Mureș. Pentru 2019, ne-am propus un calendar mult mai activ, cu mai multe activități pentru și în interesul copiilor bolnavi, și cu programe la care va putea participa și publicul larg.

Toate aceste realizări au fost posibile cu ajutorul Dumneavoastră. Mulțumim că ne-ați susținut cu sponsorizări din partea firmelor, redirecționarea a 2% din impozitul pe venit, participarea la evenimente caritabile și campanii de strângere de fonduri. Mulțumim voluntarilor care au lucrat alături de noi și tuturor persoanelor care ne-au sprijinit. Vă invităm, în continuare, să fiți alături de asociația noastră și să ne ajutați să ducem la bun sfârșit tot ce ne-am propus.

Puteți să ne contactați pe: asociatiaipcc@gmail.com, facebook.com/AsIPCC. Suntem pregătiți să avem o colaborare fructuoasă și să oferim Plus Valoare în viața tuturor.

Lasă un comentariu