ÎN NORVEGIA, VA FI CONSTRUITĂ PRIMA AUTOSTRADĂ SUBACVATICĂ DIN LUME!

Distribuie pe:

Guvernul Norvegiei dorește ca, până în anul 2020, să finalizeze un proiect infrastructural revoluționar, respectiv prima autostradă subacvatică din lume, valoarea acesteia ridicându-se la 40 miliarde de dolari.

Potrivit CNN, citat de mediafax.ro, autostrada subacvatică trece printr-un tunel plutitor și unul construit sub nivelul mării.

“Peste o mie de fiorduri se află de-a lungul coastei scandinave de vest, regiunea fiind populată de mai mult de o treime din cei 5,3 milioane de locuitori ai țării. Momentan, durează 21 de ore pentru a traversa peste o mie de kilometri de la orașul sudic Kristiansand până la Trondheim, în nord. De asemenea, această călătorie necesită șapte traversări cu feribotul.

Planul infrastructural al Norvegiei include poduri, dar și cel mai adânc și lung tunel din lume. Tunelul, cu o lungime de 27 de kilometri, va fi construit prin fundația de stâncă, în subsolul marin, acesta fiind la o adâncime de 392 metri.

Cu toate acestea, cel mai ambițios element al proiectului este dezvoltarea unor tuneluri plutitoare, construite la o adâncime de 30 de metri sub apă. Dacă planul va fi de succes, Norvegia ar putea ieși învingătoare în această cursă globală, împotriva altor țări precum China, Coreea de Sud și Italia, care dezvoltă proiecte asemănătoare.

Administrația de Drumuri Publice din Norvegia, corpul guvernamental responsabil cu acest proiect, speră să finalizeze construcția până în 2020”, arată sursa citată.

Lasă un comentariu