BOALA MÂNDRIEI, O BOALĂ SOCIALĂ

Distribuie pe:

Clasa politică din România este grav bolnavă. O boală, numită mândrie, ne-a dezbinat ca națiune, beteșugul fiind provocat și susținut de politicieni cu tupeu pe post de pricepere, indivizi nerușinați, cuprinși de o dorință puternică de afirmare, orbiți de iubirea de sine, preocupați în permanență de un câștig nemeritat. Toate aceste sentimente și preocupări fiind ascunse sub masca iubirii de neam și țară, de grija pentru cei în nevoi. Deputatul Viorel Ponta comenta în ziarul “Adevărul” de miercuri, 13 februarie, despre propunerile președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, privind alocarea de la buget a milioane de lei pentru Vitamina D, destinată copiilor români, că aceste intenții sunt false, de fariseu, fiindcă în spate stau interese meschine - un contract cu o firmă de medicamente din Israel. Să propui, sub masca umanității față de copii, alocarea de bani pentru sănătate, în realitate destinați unor plăți indirecte către consilierii evrei, reprezintă o practică ocultă, urâtă, vicleană, îmbrăcată în haine evlavioase.

Culmea tupeului, să ieși în fața națiunii și să declari că siguranța națională nu este atât de importantă, în condițiile în care Rusia întreține conflicte armate în țările învecinate și amenință că Baza militară de la Deveselu reprezintă un pericol pentru securitatea continentului european, chiar dacă acolo funcționează o bază NATO defensivă, pentru descurajare, iar România caută soluții pentru un dialog, în timp ce, pe de altă parte, faci afaceri pe banii statului, fără să cunoști situația din sistemul de sănătate național, este strigător la cer. Să nu vezi că într-o țară civilizată, cu pretenții de lume bună, într-un domeniu extrem de delicat cum este sănătatea, care presupune cadre medicale cu o pregătire profesională riguroasă, cum apar medici cu diplome false, care să lucreze, culmea ironiei, în clinici medicale de renume, din capitala țării, iar serviciile de informații să nu afle adevărul timp de zece ani, suntem de râsul Europei... Vezi, Doamne, interceptările telefonice și folosirea de informatori sunt nelegale! Vremelnicii guvernanți ai României declară, prin vocea unor neprofesioniști, școliți pe înserat, pe grăbite, în facultăți particulare fantomă, că bugetul României este axat, în principal, pe trei direcții: sănătate, educație și investiții, fiindcă aceste priorități au fost cuprinse în Programul de guvernare cu care au câștigat alegerile. Nu-i vorbă, că nici politicienii din opoziție nu au programe mai de Doamne ajută, cel puțin pesediștii au intenții onorabile, chiar dacă sub masca lor se ascund sentimente de mândrie și ipocrizie. Țara colcăie de spioni, iar politicienii fac contracte cu firme din Israel, pentru vitamina D.

Este atâta ură și invidie în clasa politică românească încât alegătorii sunt dezinteresați, scârbiți și mulți nu se vor prezenta la vot. În plus, televiziunile, împărțite și acestea în două tabere, se întrec în a prezenta știri despre dezbinările dintre români. Veți spune că așa a fost de când e lumea. Încă din timpul Mântuitorului Iisus Hristos, viața poporului se manifesta mai ales prin partide politice, la evrei erau fariseii și saducheii.

Duminică, în Biserica Ortodoxă începe Perioada Triodului, prima treaptă din scara spre urcușul tainei Mântuitorului - Postul Paștelui, taină ce nu poate fi înțeleasă decât printr-o pregătire specială, la baza căreia stă împăcarea, postul și rugăciunea, pentru îndepărtarea demonului mândriei. Pericopa Evangheliei din această duminică este a Vameșului și a Fariseului, o lecție minunată despre smerenia creștină și mândrie. Merită să fie ascultată și de politicienii români, mai ales că pot învăța mai mult din Scriptură, decât din programe, despre false promisiuni și proiecte nerealizabile, despre modestie și evlavie, despre faptul că mândria este și o boală socială gravă. Modestia este o floare gingașă, veșnic primăvăratică, firavă, care nu depinde de vârstă, de preocupări și doctrine politice, ea este bunul simț pe care trebuie să-l cultivăm permanent, indiferent în ce partid suntem înregimentați. Realitățile politice din România de după “revoluția furată” ne-au demonstrat că politicienii nu pot supraviețui la nesfârșit, prin vicleșug și minciună. Aduceți-vă aminte doar de “personalitățile” care s-au perindat prin Guvern, Președinție, Parlament, și alte instituții ale statului, mulți condamnați pentru corupție...

 

 

 

Lasă un comentariu