KÖVESI: AM RECUZAT-O PE ADINA FLOREA ȘI PE ȘEFUL EI. DECIZIA ESTE LA AUGUSTIN LAZĂR ȘI ADJUNCTA LUI

Distribuie pe:

Laura Codruța Kövesi a declarat, vineri, că i s-a adus la cunoștință calitatea de suspect pentru acuzațiile de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă. Fosta șefă DNA i-a recuzat pe procurorul de caz, Adina Florea, și Gheorghe Stan, care este șeful secției de investigare a magistraților.

“Am cerut recuzarea procurorului de caz și a procurorului șef de secție. După ce am depus recuzarea, doamna procuror a spus să aștept rezultatele cererilor de recuzare pe care le-am depus”, a declarat Kövesi, la ieșirea de la audierile de la Parchetul General.

Potrivit fostei șefe DNA, motivele recuzării sunt cele prevăzute în Codul de Procedură Penală: “afectarea imparțialității”.

“Nu s-a luat nicio măsură preventivă în acest caz”, a precizat Kövesi.

Practic, Kövesi cere ca procurorul de caz, Adina Florea, să fie schimbat din această anchetă, deoarece nu ar fi imparțial.

“Nu am comis niciodată fapte penale”.

Laura Codruța Kövesi a făcut mai multe declarații la ieșirea din sediul Parchetului General.

“Este afectată candidatura mea la Parchetul European.

Mă voi prezenta la audieri în 26 februarie, în Parlamentul European”, a adăugat Kövesi.

“Nu am comis niciodată, dar niciodată fapte penale. Acuzațiile sunt făcute de un inculpat dintr-un dosar DNA. Nu am avut niciun fel de atribuții legate de extrădarea lui Nicolae Popa din Indonezia. Nu am exercitat niciun act abuziv în ceea ce privește extrădarea, de extrădare s-a ocupat Poliția și Ministerul Justiției... Nu am discutat niciodată cu Sebastian Ghiță despre această extrădare”, a declarat Kövesi.

“Acuzația de luare de mită este că eu aș fi primit bani în mod direct pentru a facilita extrădarea. Plata extrădării s-a făcut de Poliția Română. Există un comunicat de presă al Parchetului din care rezultă că plata s-a făcut de Poliția Română”, a mai declarat Kövesi.

Lasă un comentariu