CONTRACTUL DE DELEGARE A GESTIUNII ACTIVITĂȚILOR DE COLECTARE ȘI TRANSPORT A DEȘEURILOR MUNICIPALE ȘI ALTOR FLUXURI DE DEȘEURI, COMPONENTE ALE SERVICIULUI DE SALUBRIZARE AL JUDEȚULUI MUREȘ - ZONA 3 SIGHIȘOARA

Distribuie pe:

Delegarea operării activității de colectare și transport a deșeurilor se desfășoară în contextul implementării proiectului “Sistem de Management Integrat al Deșeurilor Solide în Județul Mureș” și face obiectul Contractului de finanțare nr. 99065/30.06.2010, încheiat de Consiliul Județean Mureș cu Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice.

Procedurile de licitație pentru delegarea gestiunii serviciului public de colectare separată și transport separat al deșeurilor pe cele 7 zone se realizează de către ADI Ecolect Mureș, în numele și pe seama membrilor asociați.

În urma licitației finalizate, în zona 3 Sighișoara, operatorul serviciilor de salubritate va fi firma S.C. Schuster Ecosal S.R.L., contractul de delegare a gestiunii activităților de colectare și transport a deșeurilor fiind semnat luni, 18 februarie 2019. Unitățile administrativ-teritoriale arondate zonei 3 SMIDS Mureș sunt: municipiul Sighișoara și comunele Albești, Apold, Daneș, Saschiz, Vânători.

* Obiectul contractului:

Serviciile delegate de către Autoritatea Contractantă includ activitatea de colectare și transport a deșeurilor municipale de pe raza județului Mureș - zona 3 Sighișoara. Cantitățile medii anuale estimate sunt de 7.408,78 tone, corespunzător unei cantități totale de 59.270,24 tone în perioada contractului.

Principalele activități ce urmează a fi prestate de către delegatar/prestator pe parcursul perioadei de derulare a contractului constau în colectarea separată a deșeurilor municipale în zona 3 Sighișoara.

* Durata contractului:

- durata contractului este de 8 ani, adică 96 de luni, de la data emiterii ordinului de începere a prestării serviciilor;

- perioadă de mobilizare: 60 zile.

* Valoarea totală a contractului: 11.790.038,13 lei (fără TVA).

* Tariful contractului:

- pentru activitatea de colectare separată și transport separat a deșeurilor municipale, cu excepția deșeurilor de hârtie, metal, plastic și sticlă din deșeurile municipale, tariful aplicat va fi de 198,92 lei/tonă, (fără TVA);

- pentru activitatea de colectare separată și transport separat a deșeurilor municipale, de hârtie, metal, plastic și sticlă din deșeurile municipale tariful aplicat va fi de 198.92 lei/tonă (fără TVA).

* Sistemul de plăți:

Plata pentru prestarea serviciului se va face prin sistemul de taxă.

Operatorul va fi plătit de unitățile administrativ teritoriale în funcție de cantitățile real colectate, unitatea de cost fiind lei/tonă supusă fiecărei operațiuni, respectiv colectare și operare stații de transfer.

* Tipuri de deșeuri colectate și fluxul acestora:

- Deșeurile reziduale provenite din mediul urban vor fi colectate și transportate la Depozitul de deșeuri Sighișoara, iar cele provenite din mediul rural la Stația de transfer Bălăușeri;

- Deșeurile selective (hârtie/carton, plastic, metal și sticlă) vor fi colectate și transportate la stația de la Sighișoara (cele provenite din municipiul Sighișoara), respectiv la Stația de transfer Bălăușeri (cele provenite din mediul rural);

- Deșeurile voluminoase vor fi colectate la cerere, sau trimestrial organizat, prin campanii de către Operator. Deșeurile periculoase vor fi colectare trimestrial de la populație, după un program anunțat în media locală.

 

Foto: Frecvența de colectare a deșeurilor colectate separat

Lasă un comentariu