PE PĂMÂNT AVEM DE TOATE: IMIGRANȚI ȘI LIBERTATE, “GENII MARI ȘI FRUNȚI TEMBELE...”

Distribuie pe:

Guvernul Ungariei lansează o campanie de informare cu privire la planurile pe care le are Bruxelles-ul pentru a încuraja imigrația - a declarat presei budapestane purtătorul de cuvânt al guvernului ungar, Hollik István, citat de MTI.

Hollik a explicat că maghiarii au dreptul să fie la curent cu propunerile care pun în mare pericol securitatea Ungariei, de aceea, acțiunea va demara în cel mai scurt timp, încât mesajul să ajungă la fiecare cetățean.

Potrivit executivului ungar, acțiunea este necesară deoarece, deși populația țării și-a manifestat în nenumărate rânduri și în mai multe feluri dorința de a nu avea de-a face cu migrația, Bruxelles-ul forțează, în continuare, planurile ce sprijină acest fenomen, respectiv: se insistă în continuare pentru cotele obligatorii, având ca scop slăbirea statelor membre de a-și apăra propriile frontiere, iar pe lângă cardurile care pot fi încărcate cu bani, se dorește și introducerea unei vize pentru migranți. Aceasta din urmă a și fost votată de Parlamentul European - a precizat Hollik.

Purtătorul de cuvânt al guvernului de la Budapesta a reamintit, în context, că Bruxelles-ul dorește creșterea finanțării organizațiilor care sprijină migrația, iar în același timp, statelor care se opun migrației li s-ar reduce sprijinul financiar, fiind astfel sancționate.

Reamintim că, în ce privește migranții blocați, la începutul acestui an, pe o navă în apele teritoriale ale Italiei, MAI confirma afirmațiile premierului Giuseppe Conte, în sensul că România se numără printre țările care se oferă să primească o parte din imigranții extracomunitari aflați la bordul unei nave umanitare blocate într-un port din Sicilia, demersul fiind “o confirmare a principiului solidarității membrilor UE pentru gestionarea fenomenului migraționist. Ministrul Carmen Dan a precizat, în acest sens, că România contribuie, astfel, la efortul altor state membre (dar nu toate - n.n.), adică să preia o parte din migranții pe care Italia refuză să-i mai primească, adăugând că “este necesară accelerarea procesului de finalizare a procedurilor privind aranjamentele temporare, care reprezintă o soluție de răspuns în astfel de situații punctuale de criză, soluție care se bazează pe solidaritate și voluntariat”. “Este adevărat, în Europa au avut loc o serie de evenimente și mă refer la numeroase atacuri teroriste care au pus în pericol siguranța cetățenilor din unele state membre și, tocmai de aceea, trebuie să identificăm un echilibru între menținerea securității și siguranței acestor cetățeni din statele expuse riscului terorist și presiunii migratorii și valoarea fundamentală care este reprezentată de către spațiul european de liberă circulație”, a conchis, cu celebra-i blândețe, ministrul de Interne.

Pe de altă parte, potrivit unui studiu citat de agenția DPA, preluată de Agerpres, pentru ca economia să nu intre în colaps, piața muncii din Germania va avea nevoie de cel puțin 260.000 de migranți pe an, până în 2060, din cauza îmbătrânirii populației și natalității reduse. Potrivit studiului, mai puțini cetățeni din UE vor emigra în Germania, deoarece țările membre din sudul Europei vor depăși crizele lor economice, iar restul Europei se va apropia economic de Germania, pe termen lung, astfel încât stimulentele pentru emigrare se vor reduce. În consecință, aproximativ 146.000 de imigranți din interiorul UE și aproximativ 114.000 din afara blocului comunitar vor fi necesari pentru a contracara evoluțiile demografice din Germania, conchid autorii studiului citat.

De remarcat, în context, opinia scriitorului și filosofului francez Eric Zemmour privind miza “războiului civilizator” al Ocidentului: crearea, de către elitele intelectuale, a unei clase de slujitori care să-i înlocuiască pe europeni, aceștia din urmă nemaifiind dispuși să presteze munci necalificate; sutele de milioane de imigranți, majoritatea africani, care vor intra în Europa în următorii 30 de ani vor duce la “o nemaivăzută răsturnare demografică”:

“Astăzi, organizarea economică a lumii se bazează pe orașe și metropole mari unde trăiesc câștigătorii globalismului. Iar acești câștigători ai globalismului, care sunt conectați la lume, au nevoie de slujitori. Voila: au nevoie de slujitori pentru a le aduce pizza, pentru a le crește copiii, pentru a lucra în restaurante, pentru a lucra oriunde în orașele mari. Iar slujitorii din vechile popoare europene - francezii, englezii, nu vor. Ei nu mai vor; ei simt că nu mai pot face aceste munci, consideră că nu sunt plătiți suficient și așa mai departe. Prin urmare, în ultimii douăzeci de ani a avut loc o întreagă acțiune dirijată în scopul de a scăpa de acele popoare originare, care nu vor să facă muncile pe care sunt puse să le facă și a le înlocui”, a afirmat Zemmour. (sursa -activenews.ro)

“Universalismul creștin a fost înlocuit de un universalism nebunesc, care crede că fiecare om este un individ fără rădăcini și că omul este redus la starea de consumator. Deci, el poate fi din orice cultură, indiferent de rasă și de origine; nu contează, atâta timp cât poartă Nike. Acesta este universalismul consumatorilor “, a continuat filosoful francez, potrivit căruia, în loc ca migranții să fie asimilați culturilor țărilor europene, s-a întâmplat exact invers: europenii au fost asimilați culturii invadatoare, mai menționează sursa citată.

În ce privește recent încheiata Conferință pentru securitate, chestiunile privind migrația au fost mai degrabă ocolite, abordările având un caracter pe cât de general, pe atât de alarmant, cu formulări de genul: “ordinea globală se destramă”, “structurile se confruntă cu presiuni incredibile”, “Europa trebuie să se pregătească pentru o cursă a înarmării” etc.

Mai tranșant, premierul Viktor Orban a pus “degetul pe rană”: în viziunea sa, “vor exista două civilizații în Uniunea Europeană: un amestec creștin-musulman în Occident, și una tradițională, creștin europeană, în Europa centrală”, notează Euronews. De asemenea, premierul ungar a precizat că ar dori să vadă partidele anti-imigrație obținând majoritatea în alegerile pentru Parlamentul European din acest an, ceea ce, în opinia sa, ar putea conduce la schimbări similare în executivul UE.

...Nu lipsit de interes este punctul de vedere exprimat, în cadrul reuniunii, de Angela Merkel (sursa - agerpres.ro), care a apărat, ferm, relațiile economice și politice ale Germaniei cu Rusia (referindu-se, punctual, la gazoductul Nord Stream 2, proiect avut în vedere de cele două țări și criticat de Casa Albă: la acuzația lui Trump că Germania este “captivă” față de Rusia, din cauza dependenței energetice de Moscova, Merkel a argumentat: “Dacă în timpul Războiului Rece (...) am importat mari cantități de gaz rusesc, nu înțeleg de ce vremurile ar trebui să fie mai grele astăzi, așa încât putem spune: Rusia rămâne un partener”.

...Sunt doar câteva din chestiunile, nu ușoare și deloc de ignorat, care ne privesc și pe noi, românii, și care - suntem siguri - vor fi abordate cu maximă responsabilitate, demnitate și implicare de către factorii de decizie ai statului de drept, îndată ce vom rezolva problemele cu adevărat arzătoare și primordiale pe plan național: bugetul serviciilor secrete, nunta Olguței și “hărțuirea” Codruței...

 

 

Lasă un comentariu