ZILIERII, SPRIJINIȚI ÎN GĂSIREA UNUI LOC DE MUNCĂ

Distribuie pe:

Pentru asigurarea unui cadru normativ coerent și unitar, care să faciliteze accesul la angajarea pe piața muncii a persoanelor care desfășoară activități sezoniere, sporadice sau accidentale, flexibilizarea relațiilor de muncă și creșterea gradului de ocupare pe piața muncii a persoanelor care nu au nicio calificare profesională sau fără educație școlară, Guvernul a aprobat, în ședința de marți, 18 februarie 2019, criteriile de acreditare a agențiilor de intermediere între cererea și oferta de muncă zilieră.

“Documentul prevede și procedura de acreditare și notificare, suspendare și retragere a acreditării, respectiv a dreptului de a presta servicii de intermediere între cererea și oferta de muncă zilieră, dar și obligațiile agențiilor de intermediere.

Acreditarea se face de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, prin agențiile teritoriale și cea a municipiului București, prin decizii motivate ale directorilor executivi, care se comunică în termen de 5 zile lucrătoare de la emitere.

Înființarea și organizarea agențiilor de mediere, între cererea și oferta de muncă zilieră, o măsură prevăzută în Programul de Guvernare 2017 - 2020, la secțiunea Stimularea creării de noi locuri de muncă, a fost reglementată anul trecut, prin modificarea și completarea Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activități, cu caracter ocazional, desfășurate de zilieri”, precizează Ministerul Muncii și Justiției Sociale, inițiatorul proiectului de hotărâre adoptat de Guvern.

Lasă un comentariu