TRATAMENT REVOLUȚIONAR ÎMPOTRIVA PARALIZIEI

Distribuie pe:

Cercetătorii japonezi de la Universitatea Keio, citați de descopera.ro, au primit aprobare de la autoritățile sanitare să trateze leziunile măduvei spinării cu celule stem pluripotente induse - iPS.

“Aceste celule se pot transforma în orice fel de celulă specializată din corp și pot forma orice țesut. Cercetarea este o premieră la nivel mondial și a fost aprobată de o comisie din cadrul Ministerului Sănătății japonez.

Astfel, circa două milioane de celule iPS derivate vor fi introduse, timp de o lună, în organismele celor patru pacienți care vor participa la acest studiu clinic. Aceștia au suferit accidente în urma cărora au rămas paralizați.

În sfârșit, putem efectua un studiu clinic după 20 de ani de la debutul cercetării și am dori să oferim cât mai curând posibil un tratament sigur pacienților.

Bazându-ne pe rezultatele unui studiu efectuat anterior, în urma căruia un cimpanzeu paralizat și-a recăpătat capacitatea motorie după tratament, ne exprimăm speranța că celulele neutre injectate se vor dezvolta în neuroni ce vor ajuta la restabilirea posibilității de mișcare a membrelor.

În urma injectării pacienților, aceștia vor urma un program de reabilitare și va dura aproximativ un an până când ne vom putea pronunța în privința siguranței și eficacității studiului clinic”, explică savanții japonezi.

 

Lasă un comentariu