A ÎNCEPUT SELECȚIA EXPERȚILOR/SPECIALIȘTILOR PENTRU EVALUAREA PROIECTELOR DE MANUALE ȘCOLARE

Distribuie pe:

Până în 16 martie, Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE) organizează o procedură de selecție a cadrelor didactice în vederea constituirii grupurilor de lucru (pe discipline) care vor analiza și evalua calitatea proiectelor de manuale școlare propuse de autori/grupuri de autori.

Din acest an, pot fi cooptați evaluatori și din rândul cadrelor didactice din învățământul superior.

Pot face parte din grupurile de lucru cadre didactice angrenate în activități de predare-învățare-evaluare în învățământul preuniversitar, corespunzătoare ciclului de învățământ și disciplinei pentru care se evaluează proiecte de manuale școlare. Activitatea acestora este în responsabilitatea CNEE.

Etapa de înscriere este deschisă începând din 20 februarie și se derulează exclusiv online, până în 4 martie inclusiv, prin completarea formularului disponibil. Selecția propriu-zisă și anunțarea rezultatelor (individual, doar pentru candidații admiși) este programată în intervalul 9 - 16 martie.

Prioritate, în procesul de selecție a evaluatorilor cooptați, se va acorda cadrelor didactice care dețin fie gradul didactic I în domeniul disciplinei/în domenii conexe celui pentru care se înscriu, fie titlul științific de doctor în aria de expertiză/arii conexe sau au absolvit cursuri/module specifice activităților de evaluare a proiectelor de manuale școlare/de abilitare curriculară/de evaluare de proces.

În selectarea candidaților (desfășurată conform prevederilor Ordinului de ministru nr. 3.103/2019), se va ține cont de competența și experiența acumulate/probate, precum și disponibilitatea manifestată pentru implicarea în activitățile de evaluare a proiectelor de manuale școlare din anul școlar anterior, informează Ministerul Educației Naționale.

Lasă un comentariu