“ȘCOALA SIGURANȚEI TEDI!” A AJUNS ȘI LA SIGHIȘOARA!

Distribuie pe:

Delincvența juvenilă este un segment al criminalității care necesită o atenție deosebită, reprezentând una dintre prioritățile de lucru ale Poliției Române, sens în care, la nivel național se derulează permanent numeroase activități, campanii și proiecte, care vizează informarea și educarea copiilor și adolescenților în sensul adoptării unui comportament antidelictual și antivictimal.

La finalul anului 2018, a debutat derularea Proiectului ȘCOALA SIGURANȚEI TEDI, care se desfășoară la nivel național, aflat deja la ediția a patra. Proiectul cuprinde perioada anului școlar 2018-2019, având ca scop informarea copiilor cu privire la potențiale pericole la care pot fi expuși și furnizarea de soluții, prin metode educative specifice vârstei lor. Beneficiari sunt elevii din clasele I, ce se află la începutul unei perioade importante din viață, confruntându-se cu noi provocări și cu situația de a lua primele decizii fără ajutorul părinților.

Pe această cale, elevii “Gimnaziului Radu Popa” din Sighisoara -înscriși în acest proiect, au avut ocazia să discute despre siguranța rutieră, dar și relaționarea cu persoane necunoscute sau modul de reacție în diferite situații de risc, cu Șeful Biroului Rutier Sighișoara-subcomisar de poliție Dita Ioana, cu agent de poliție Ibănișteanu Andrea, dar și cu agent de poliție Borlea Sebastian.

Materialele de suport primite de școli sunt deosebit de atractive: cărți de colorat, idei de activități, pliante pentru părinți, toate acestea putând fi vizualizate de către orice persoană interesată pe www.scoalatedi.ro, alături de diverse jocuri educative!!

 

Lasă un comentariu