CUM DEPISTĂM PERSOANELE CU TRĂSĂTURI MALEFICE

Distribuie pe:

Psihologii consideră că există unii oameni care întrunesc un complex de trăsături specifice (apatie, inteligență deosebită și autopromovare), de care ar trebui să ne ferim, deoarece ei sunt, în realitate, persoane malefice.

Întotdeauna, acestea încearcă să domine și să îi cucerească pe cei din jur, își vor alege prietenii după cum se schimbă vremea și sunt, mai degrabă, o amenințare decât un sprijin în situațiile dificile.

Iată ce indicii îți arată că ai de a face cu o persoană malefică:

Neagă realitatea - Negarea a devenit un mod de viață pentru ea. Nu ia în considerare realitatea la fel ca toți ceilalți oameni pentru că recunoașterea adevărului este contrară firii ei.

Dă o altă interpretare faptelor - Se pricepe foarte bine să modifice conotația oricărei situații. Este un truc prin care manipulează multe persoane, transformând adevărul într-un lucru negativ, pentru a vedea suferința celorlalți, care îi face plăcere.

Nu dezvăluie informații importante - Minte foarte des sau nu dezvăluie informații utile pentru a controla cum se desfășoară o anumită situație. Este gata să compromită integritatea celorlalți și să îi folosească pentru a-și atinge scopurile, considerând chiar că a avut o reușită când obține ce își dorește în acest mod.

Induce în eroare oamenii - Prin modificarea semnificației diferitelor întâmplări și faptul că îi face pe oameni să creadă exact opusul lucrurilor reale, o persoană malefică va agrava orice situație complicată și îi va manipula pe toți pentru a se distra și a-i vedea confuzi și supărați.

Nu are nicio problemă cu lucrurile pe care le face pentru a reuși - Indiferent dacă este vorba despre nepăsare, indiferență sau chiar cruzime, nu va fi deloc afectată de acțiunile pe care trebuie să le inițieze pentru a-și realiza obiectivele. Nu își face griji și nu încearcă să aleagă metode care să nu le facă rău celorlalți, acesta fiind chiar un avantaj, având în vedere cât de mult îi place să vadă suferință în jur.

Minte foarte des - Minciuna o caracterizează la nivel patologic. Folosește acest obicei pentru a-i înșela pe ceilalți și consideră că este un joc. Cu cât minte mai mult, cu atât are o satisfacție mai mare.

Nu își asumă responsabilitatea pentru propriile acțiuni - O persoană malefică nu își va asuma niciodată responsabilitatea pentru ce a făcut, pentru că nu face parte din codul moral care îi dictează acțiunile. În loc să fie responsabilă, îi va învinui mereu pe alții de propriile greșeli și nu își va cere niciodată scuze.

Adoră să manipuleze oamenii - Este expertă în manipulare și trebuie să înțelegi că nu vei fi în niciun moment prioritatea ei, ci doar un mijloc pentru a obține mai ușor sau mai repede ceva ce își dorește.

Dispare când lucrurile nu merg bine - Nu te poți baza pe o astfel de persoană care face parte din cercul tău de prieteni. Nu știe ce înseamnă să fii un prieten loial și nu poate deveni empatică. Va fi în preajma ta când lucrurile merg foarte bine, dar de îndată ce ai probleme îți va fi foarte greu să o găsești.

Are o viață dublă - Minciunile și manipularea fac o astfel de persoană să aibă o viață complet diferită de ceea ce te-ai aștepta și o motivație importantă este să provoace suferință în orice moment. Nu vei avea niciodată șansa să o cunoști cu adevărat, pentru că masca pe care a creat-o este deja o parte din ea.

Este obsedată de control - Îi place să se simtă superioară, să îi umilească pe ceilalți și consideră că o asemenea atitudine este un semn al realizărilor personale.

 

Lasă un comentariu