EUROPARLAMENTARUL LAURENȚIU REBEGA, VICEPREȘEDINTE PRO ROMÂNIA: UDMR A DEPĂȘIT DE MULT LINIA ROȘIE A RESPECTULUI FAȚĂ DE ROMÂNIA!

Distribuie pe:

Europarlamentarul Laurențiu Rebega, vicepreședinte Pro România, a avut cea mai tranșantă poziție din România față de ultimele propuneri ale UDMR prin care organizația separatistă a adoptat imnul și drapelul Ungariei, precum și imnul și drapelul așa numitului Ținut Secuiesc, ca însemne oficiale. Pe scurt, europarlamentarul a vorbit despre dizolvarea UDMR și despre caracterul stalinist al propunerilor autonomiste ale UDMR.

Astfel, Rebega a avertizat UDMR că “prin deciziile luate în Congres nu slujesc bunăstării comunității maghiare din România, ci unor interese străine și că Pro România nu acceptă un asemenea atac la integritatea și suveranitatea României. Pro România este pentru respectul minorităților, dar și UDMR trebuie să respecte statul în care acționează și de la care are numai beneficii”.

Rebega spune că prin ultimele decizii adoptate la Cluj-Napoca, UDMR încalcă în cunoștință de cauză atât de multe prevederi constituționale și legi, încât se scoate pur și simplu în afara cadrului legal din România. “Dacă ducem până la ultimele consecințe legale actul UDMR de sfidare fățișă a statului român, această organizație se autopropune spre dizolvare!”, spune europarlamentarul Pro România.

Acesta mai atrage atenția că “UDMR, care ar trebui să lucreze pentru integrare și bună conviețuire între maghiari și români, face exact contrariul, acționând pentru separatism și izolare, în timp ce susține, pe de altă parte, în Parlament, toate deciziile catastrofale ale Guvernului PSD ale căror consecințe lovesc în toți cetățenii români, așadar și în cei de etnie maghiară. Dar, pentru a-și spăla rușinea de a susține un Guvern fatal pentru România și pentru toți cetățenii ei și pentru a mai fi votat de maghiarii pe care îi sărăcește, UDMR se angajează să edifice pe teritoriul românesc o enclavă etnică”.

Rebega spune clar și răspicat: “UDMR a devenit nocivă nu doar pentru România, ci și pentru comunitatea maghiară pe care vrea să o izoleze și să o țină captivă. Intenția UDMR de a construi un stat în stat are menirea de a provoca tensiuni etnice periculoase, iar cine seamănă vânt culege furtună!”

Sfatul apăsat al europarlamentarului este ca “UDMR să intre în matca legalității și să respecte Constituția României dacă vrea să mai fie o organizație legală care acționează pe teritoriul statului român. Dacă vrea să arboreze steagul Ungariei, să adopte imnul țării vecine și să se joace de-a invenția unui ținut fictiv pe teritoriul românesc, atunci UDMR se scoate singură în afara legii. UDMR a depășit linia roșie a respectului față de România de mult, dar acum a pornit în cavalcadă spre prăpastie. Pro România avertizează UDMR să se oprească înainte de a se prăbuși!”

Într-o altă luare de poziție, vicepreședintele Pro România face observația că “propunerile autonomiste ale UDMR nu sunt europene, ci staliniste”. “UDMR se străduiește să ne convingă că solicitările sale separatiste sunt europene, spune Rebega, când, de fapt, ele sunt staliniste. Singura perioadă, tragică de altfel, din istoria României, când a existat o Regiune Autonomă Maghiară a fost în perioada 1952-1960, iar din 1960 până în 1968 a fost reorganizată sub denumirea Regiunii Mureș-Autonomă Maghiară. A fost un experiment nefericit impus de Stalin, la presiunile comuniștilor de la Budapesta, formulă care i-a supraviețuit de altfel o perioadă cruntului dictator”.

Potrivit vicepreședintelui Pro România, “UDMR și prietenii săi de la Budapesta, degeaba agită apele în România și la nivelul UE, vorbind de modele europene, când de fapt ideea lor este una pur sovietică, pusă în aplicare tot cu ajutorul Budapestei și care vizează amenințarea și dezintegrarea statului unitar național român”.

Așadar, spune europarlamentarul, “atunci când fac referire la istorie, liderii UDMR să facă măcar trimiterile corecte: ei vor să readucă în România forme de organizare staliniste care nu au nimic în comun cu dreptul european sau cu mult invocatele drepturi ale minorităților naționale pe care România le respectă și chiar exagerează în privința lor, practicând discriminarea pozitivă”, pentru că “separatismul etnic și enclavizarea nu fac parte din idealurile europene, ci țin de vremuri de tristă amintire, ca și amestecul Ungariei în formele de organizare ale statului român”.

Rebega mai precizează faptul că “Pro România consideră că România este casă primitoare pentru toți cetățenii ei, indiferent de etnie, și că trebuie să muncim toți pentru a face din această casă comună un loc mai bun. Faptul că niște lideri politici maghiari iresponsabili consideră că își pot lua o cameră din această casă ca să închidă acolo populația de etnie maghiară cu scopul de a o izola și controla, ne arată doar măsura trădării lor față de o țară care le-a permis să ocupe funcții înalte în statul român și i-a lăsat, din păcate, să își facă de cap. Dar acest lucru trebuie să înceteze!”

Susținând această luare de poziție a europarlamentarului Laurențiu Rebega, Organizația Județeană Pro România Mureș l-a invitat de altfel pe vicepreședintele Pro România să vină în județul Mureș pentru a discuta aspectele legate de extremismul maghiar și pentru a da un semnal că Pro România îi va apăra pe românii supuși abuzurilor liderilor maghiari. Pro România Mureș este o organizație în plină dezvoltare care a lansat deja campania de strângere de semnături pentru alegerile europarlamentare, iar mureșenii care doresc să semneze pentru susținerea Pro România sunt invitați la sediul partidului din str. Călărașilor nr. 6-8, etaj 1, Municipiul Târgu-Mureș, între orele 10-16, pentru a sprijini candidaturile din partea acestei formațiuni politice pro-românești.

 

Lasă un comentariu