NE-AM INTERESAT PENTRU DUMNEAVOASTRĂ - 1.000 DE EURO PENTRU UN HECTAR CULTIVAT CU USTUROI

Distribuie pe:

Hotărârea pentru aprobarea schemei ,,Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de usturoi” a fost adoptată zilele trecute în ședință de Guvern. Se stabilesc astfel potențialii beneficiari, condițiile de eligibilitate, modul de acordare a ajutorului de minimis, valoarea anuală totală a acestuia, precum și modalitățile de verificare și control.

Conform reglementării, din acest an, cultivatorii de usturoi vor beneficia de sprijin financiar de 1.000 de euro pentru un hectar cultivat cu usturoi. Acesta se calculează proporțional cu suprafața de pe care s-a obținut o cantitate minimă de 3.000 kg/ha. Schema de ajutor de minimis se desfășoră pe o perioadă de trei ani, respectiv 2019-2021.

Cererile se depun la Direcțiile Agricole Județene până în 15 mai.

Pot beneficia de sprijinul financiar producători agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător; producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, constituite potrivit OUG nr. 44/2008; producători agricoli persoane juridice.

Criterii de eligibilitate

Beneficiarii trebuie să îndeplinească, pentru a fi eligibili, următoarele criterii, în mod cumulativ: să dețină o suprafață cultivată cu usturoi de minim 3.000 mp; să obțină o producție de minim 3 kg usturoi/10 mp; să fie înregistrați în evidențele

Registrului agricol, deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu usturoi în anul de cerere; să facă dovada producției realizate potrivit prevederilor lit. a) și b) prin documente justificative.

Valorificarea producției se face în perioada 1 iulie - 29 noiembrie, inclusiv a anului de cerere. Documentele justificative (bonul fiscal/factura/fila/filele din carnetul de comercializare), care atestă comercializarea producției de usturoi valorificate în anul 2019, se depun la Direcțiile Agricole Județene până în 29 noiembrie, inclusiv.

Bugetul pentru 2019 este de 2.000.000 euro (9.300.000 lei) și se aprobă anual, informează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Lasă un comentariu