ZIUA FORȚELOR PENTRU OPERAȚII SPECIALE

Distribuie pe:

Ieri, 1 martie, Armata României a celebrat Ziua Forțelor pentru Operații Speciale. De la înființare și până în prezent, structurile de Forțe pentru Operații Speciale au parcurs un amplu proces de transformare, au participat cu succes la diverse misiuni în teatrele de operații și se prezintă astăzi ca un pachet de forțe redutabil și pregătit să facă față provocărilor specifice mediului de securitate actual.

În 2003, La Târgu-Mureș, s-a înființat Batalionul 1 Forțe Speciale ,,Vulturii", prima unitate de Forțe pentru Operații Speciale din Armata României. Anul acesta, la 1 martie, Batalionul 51 Operații Speciale ,,Vulturii" a împlinit 16 ani.

Cu acest prilej, la sediul unității din Târgu- Mureș, s-au desfășurat activități specifice, care au marcat momentul. La eveniment au participat elevi din clasele a XI-a și a XII-a din cadrul liceelor mureșene. S-a dorit astfel promovarea domeniului forțelor pentru operații speciale în mediul civil și consilierea celor interesați de o carieră militară în domeniu, după cum susțineau inițiatorii.

Lasă un comentariu