„DISTRUGE ZIDUL INDIFERENȚEI! TRAFICUL DE PERSOANE POATE FI PREVENIT" S-A LANSAT CAMPANIA NAȚIONALĂ DE PREVENIRE A TRAFICULUI DE PERSOANE ÎN SCOPUL EXPLOATĂRII SEXUALE

Distribuie pe:

Zilele trecute, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.), a lansat campania de prevenire a traficului de persoane, în scopul exploatării sexuale „DISTRUGE ZIDUL INDIFERENȚEI! TRAFICUL DE PERSOANE POATE FI PREVENIT!"

Campania se va derula în perioada februarie - septembrie 2019, A.N.I.T.P. având ca parteneri: Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educației Naționale, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Asociația Ecumenică a Bisericilor din România - AIDRom, Asociația eLiberare și Fundația World Vision România.

Structura Centrală a marcat evenimentul prin organizarea unei conferințe de presă, în cadrul căreia s-a vizionat filmul documentar al campaniei care conține povestea unei victime a traficului de persoane. Atât filmul documentar, cât și spotul campaniei au fost moderate de cântăreața Ada Alexandra Moldovan, cunoscută profesional drept ADDA și care va fi prezentă la eveniment.

Creșterea gradului de conștientizare și o reacție a publicului față de problema traficului de persoane

Implicarea presei în activitatea de informare și prevenire poate asigura o creștere a gradului de conștientizare și o reacție a publicului față de problema traficului de persoane, fiind invitați, la această conferință, jurnaliști și alți multiplicatori de opinie.

Conferința va reuni reprezentanți ai instituțiilor și organizațiilor ce activează în domeniul anti-trafic și va marca lansarea celei de-a doua campanii din cadrul proiectului ROFSIP2016OS5A10P02 Reducerea amplitudinii traficului de persoane printr-o mai bună informare a cetățenilor, axată pe componenta prevenirii traficului de persoane în scopul exploatării sexuale, informează A.N.I.T.P. Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane evaluează și monitorizează, la nivel național, activitatea desfășurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane de către instituțiile publice și organizațiile neguvernamentale, îndeplinind rolul de raportor național.

Implementare în județul Mureș

„Centrul Regional Târgu-Mureș al A.N.I.T.P. va implementa, la nivelul județelor de competență, informațiile acestei campanii prin activități de prevenire adresate grupului țintă și publicului larg, atât în mediul urban, cât și în mediul rural. Astfel, vor fi vizate unități școlare, universități, școli postliceale, dar și specialiști care vor fi în măsură să disemineze aceste informații, dar și să identifice și să refere spre instituții specializate posibile victime ale acestui tip de exploatare. Avem în vedere, în acest sens, convocarea membrilor echipelor interinstituționale din județele Mureș și Harghita, specialiști ai Direcției de Sănătate Publică Mureș, D.G.A.S.P.C. Mureș, polițiști și jandarmi, care vor intra în posesia unor materiale de campanie care pot fi folosite în activitatea proprie. Prin aceste acțiuni, specialiștii noștri urmăresc creșterea gradului de informare și conștientizare a populației în ansamblu și a grupurilor de risc, privind implicațiile traficului de persoane", spunea coordonatorul Centrului Regional Târgu-Mureș, comisar șef de poliție Zaharia Cristina Gabriela. Domnia sa adăuga și că „pe parcursul lunilor de implementare se vor viziona spotul și filmul documentar realizate în cadrul campaniei, materiale care vor fi puse la dispoziția stațiilor media locale pentru receptarea mesajului antitrafic de un public cât mai numeros, spotul acesteia putând fi accesat și vizualizat la următoarea adresa https://www.youtube.com/watch?v=Vu7B-o-hCFk

Mesajul campaniei „Cererea de servicii sexuale conduce la creșterea victimizării. Folosirea serviciilor unei victime a traficului de persoane este pedepsită de lege" se regăsește înscris pe toate materialele realizate care vor ajunge la grupul țintă, constând în pliante, pixuri, umbrele, tricouri, stickuri, afișe, rucsaci, căni termoizolante etc.

Specialiștii noștri au convingerea că în urma acestor activități și a implicării unor parteneri instituționali locali, rezultatele se vor concretiza în reducerea numărului de victime exploatare sexuală înregistrate la nivelul ariei de competență și o comunitate mai informată, deci mai puțin vulnerabilă în fața acestui fenomen".

 

Lasă un comentariu