TRATAMENT PROMIȚĂTOR ÎMPOTRIVA BOLILOR BĂTRÂNEȚII

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Universitatea din Texas, citați de descopera.ro, susțin că au experimentat, pe oameni, un tratament antiîmbătrânire, care s-a dovedit a fi un succes.

“Unele dintre celulele degradate ale organismului nu mor, ele rămân ca celule senescente (îmbătrânite), care nu mai au capacitatea să se dividă, dar pot produce semnale chimice și pot juca un rol major în bătălia împotriva îmbătrânirii, aceste celule și substanțele pe care le produc fiind implicate în procesul de îmbătrânire.

Ideea studiului a fost îndepărtarea acestor celule, ceea ce ar putea duce la o îmbătrânire sănătoasă, lipsită de afecțiunile asociate vârstei înaintate.

Având în vedere primele rezultate ale testelor, teoria ar putea fi pusă în practică.

În ianuarie 2019, am aflat rezultatele testelor în care am tratat, cu un amestec de medicamente ce avea ca scop eliminarea celulelor senescente, 14 pacienți care sufereau de fibroză pulmonară idiopatică.

Pe parcursul a trei săptămâni, pacienților le-au fost administrate nouă doze ale medicamentelor pentru leucemie, respectiv Dasatinib și Quercetin.

La sfârșitul testelor, pacienții puteau merge pe distanțe mai mari decât de obicei în aceeași perioadă de timp. De asemenea, ei au prezentat și alte semne ale unei stări de bine, totul fără efecte secundare grave.

Deși este mic ca dimensiuni, studiul reprezintă o reușită în tratarea bolilor asociate vârstei.

În prezent, testăm tratamentul pe un grup de alți 15 pacienți cu probleme pulmonare și 20 de pacienți ce suferă de afecțiune cronică a rinichilor”, explică oamenii de știință americani.

Lasă un comentariu