ATENȚIE, ROMÂNI! DUȘMANII STATULUI NAȚIONAL UNITAR NU DORM! TRANSILVANIA ÎN “COLIMATOR” (119)

Distribuie pe:

România ocupată fără trupe: “fantomele” lui Soroș ( XVIII) NEAGU DJUVARA

“Nu sunt cărți de istorie (ale lui Djuvara și Boia - n.a.). Conțin multe falsuri istorice, manevrate pentru a specula incultura. Sunt opinii libere, eventual eseuri pe subiecte istorice. Ele se încadrează unui curent politic de propagandă negativistă și antinaționalistă, finanțată de Soroș, care vrea să schimbe percepția despre identitatea națională românească «depășită, marginală, provincială, ficționară, mitologică» ,pe care autorii nu și-o asumă, în favoarea unei identități europene generale în care elementele identitare românești să dispară și România să fie un grup de regiuni culturale diferite, aparținând de fapt altor spații: Transilvania - Ungariei și Occidentului, Moldova- Ortodoxiei răsăritene, Muntenia - balcanismului, poporul român devenind doar o limbă locală, ca accident istoric” ( Alex Mihai Stoenescu, cercetător al Academiei Române).

Oriunde ai merge în Țară, pretutindeni dai cu ochii de librăriile Humanitas, cu ale sale rafturi, etalând nesfârșite titluri de cărți, editate de humaniștii lui Soroș “la kilogram” și în condiții grafice din cele mai sclipitoare. Deh, diavolul este “orbitor”.... Miza uriașă, de a vedea cât mai repede România pusă “pe butuci”, îi face pe adversarii Statului Național, alde scriitorul Djuvara, să își fi dedicat toată energia (căci pușculița lui Soroș este plină și amintirea că în tinerețe C.I.A. și serviciile de informații franceze “cu zel i-au purtat pașii”) de a scrie 13 cărți, propagandistic antiromânești, unde calomnierea în bloc ( Iorga etc), părerile de amator și desconsiderarea istoriografiei românești medievale cu menirea în această hărmălaie politică bine orchestrată, să îi piardă pe majoritatea românilor cu mărunțișuri zilnice, iar păturii de intelectuali, stimulate să rezoneze la tot ce este nou, să îi servească fatala “gogoașă” a, vezi Doamne, “demitizarea” Istoriei Românilor! De altfel, văzând cu cât patos a preluat de la unguri teoria originii cumane a întemeietorului Țării Românești, dar și cum a propus schimbarea Zilei Naționale, distinsul prof. univ. dr. Ion Coja, nu s-a sfiit să îl numească “bătrân sfătos și mincinos” pe Djuvara, în a cărui “istorie diletantă” a făcut afirmații de genul “ca să spui: vezi, a, Transilvania este a noastră, este o exagerare”, “România a rămas în urmă și fiindcă este ortodoxă” etc.! Predilecția sa, de a ne lua trecutul istoric în derâdere, lăudându-i însă pe unguri, l-au determinat pe istoricul George Damian să îl considere “impostor” care “bate câmpii” și să afirme: “ Ce mă frapează: istoricii unguri se ocupă foarte mult de demitizarea istoriei românilor, au ei grijă de noi. Istoricii noștri se înghesuie să preia tezele maghiare. Nu, noi înghițim pe nemestecate tot ce ni se livrează. Ce poate înțelege despre propria istorie un copil care află din cartea lui Neagu Djuvara că strămoșii lui erau niște sărăntoci ortodocși, în vreme ce ungurii primeau din mâinile Papei de la Roma o coroană sfântă ( nu este nici sfântă, nu este nici catolică și nu a primit-o regele Ștefan”).

Desigur, “armata” soroșistă din GDS l-a scos ostentativ în prim-planul mediatic, I s-a decernat chiar Ordinul Național “Steaua României”, dar aceasta nu l-a împiedicat nicidecum pe unul dintre cei mai străluciți istorici contemporani, prof. univ. dr. Ioan Scurtu, să îi schițeze lui Djuvara un profil de “elucubraționist”: “Alături de Lucian Boia se află Neagu Djuvara care, deși nu este istoric, se prezintă ca istoric, permițându-și tot felul de elucubrații care mai de care mai fantasmagorice, pe care Editura Humanitas - fostă Editura Politică - le promovează cu dezinvoltură. Pentru cine nu știe, Editura Politică avea la vremea respectivă cea mai bine dotată tipografie din punct de vedere tehnic, avea rezerve valutare. Ea a fost dăruită de ministrul culturii, Pleșu, amicului său Liiceanu. Fără niciun ban!? Cei doi fiind, nu-i așa, disidenți, cum se susține în Jurnalul de la Păltiniș”...

 

Lasă un comentariu