FEMEI DE SUCCES - CONF. UNIV. DR. MODREA ARINA FLORENȚA

Distribuie pe:

“Femeia este al cincilea anotimp, în care natura se odihnește, amintindu-și toate florile primăverii, toate privighetorile verii, toți strugurii toamnei și toate ninsorile iernii” (Grigore Vieru)               

Modrea Arina Florența este femeia care se află în spatele educării a sute de generații de elevi, iar de la un moment dat, de studenți. Este o femeie elegantă, căreia i se vede delicatețea în gesturi, dar căreia i se simte puterea de la primele cuvinte pe care le rostește. Am cunoscut-o, evident, în domeniul în care își desfășoară activitatea încă de la absolvirea Universității Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. Povestea sa în lumea educației și formării de caractere a tinerei noastre generații a început odată cu absolvirea facultății, în anul 1989 și până în prezent.

Povestea de viață a doamnei Modrea este, în egală măsură cu cea a profesiei, una despre curaj, despre inventivitate, despre creativitate, despre luptă, dar și despre succes, și, mai presus de toate, despre surprizele destinului. Domnia sa consideră că profesia pe care i-a oferit-o destinul nu este una întâmplătoare, deoarece aceasta nu este o meserie, ci este o misiune pe care o persoană, care îmbrățișează această meserie, este datoare să o facă cu multă dăruire, cu multă dragoste față de copii, cu responsabilitate, deoarece rezultatele acestei munci sunt materializate în societate.

La final de comunism, dar la scurt timp după Revoluție, într-o Românie zbuciumată, în care noul se lupta cu vechiul, Arina Modrea, absolventă a UBB Cluj Napoca, de meserie profesor, își începe cariera în învățământul preuniversitar, unde se ocupă de instruirea în domneniul fizicii și al chimiei, a elevilor, dar, nu în ultimul rând, și de educarea acestora până în anul 2008, când ajunge în învățământul universitar, unde începe o nouă etapă, dar și o nouă provocare în mediul academic. A desfășurat și desfășoară și în prezent numeroase activități extracurriculare, atât cu studenții, cât și cu colegii, pe latura profesională și de cercetare.

Cu o energie debordantă, cu multe idei, cu un curaj extraordinar și cu un caracter puternic, a influențat viața multor tineri, reușind de multe ori să treacă de la vis la realitate, mărturisind că, nu de puține ori, drumul era anevoios, iar de și mai multe ori trecea și printr-un tărâm neexplorat...

Arina Modrea este în egală măsură atât mamă, profesoară, cât și gospodină. Încearcă să-și îndeplinească îndatoririle ce îi revin în toate obligațiile ce le are.

Fiind o mare sărbătoare ,,8 Martie”- Ziua Internațională a Femeii, doamna conferențiar dr.Arina Modrea vă transmite ,,ca primăvara să vă aducă un mărțișor de sănătate, un ghiocel de noroc, o adiere caldă de fericire, un nor de iubire și un soare strălucitor asemeni sufletelor dumneavoastră! Pentru a dovedi înțelepciune, dragile mele, vă rog să nu uitați cele trei verbe: a ierta, a uita și a iubi! LA MULȚI ANI!”

Lasă un comentariu