NE-AM INTERESAT PENTRU DUMNEAVOASTRĂ! CREDITE MAI AVANTAJOASE PENTRU FERMIERI

Zilele trecute, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a informat potențialii beneficiari despre posibilitatea accesării de credite în condiții mai avantajoase, finanțate din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Cei interesați se pot adresa băncilor selectate, respectiv Banca Comercială Română, Libra Internet Bank, ProCredit Bank, Raiffeisen Bank și UniCredit Bank pentru informații suplimentare legate de condițiile de acordare a creditelor, inclusiv pentru asigurarea cofinanțării private pentru proiectele de investiții sprijinite prin granturi PNDR.

În vederea acordării de credite fermierilor și antreprenorilor din spațiul rural pentru finanțarea unor investiții și a capitalului de lucru, MADR a pus la dispoziție fonduri din PNDR în valoare de 93.875.487 euro. Acestea sunt necesare în cadrul măsurilor: 4.1 Investiții în exploatații agricole; 4.1a Investiții în exploatații pomicole; 4.2 Investiții pentru procesarea/marketingul produselor agricole; 4.2a Investiții pentru procesarea/marketingul produselor din sectorul pomicol; 6.4 Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole, precum și proiecte prin LEADER care răspund la obiectivele submăsurilor amintite anterior.

Guvernul României, reprezentat de MADR și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), a semnat cu Fondul European de Investiții (FEI) un acord de finanțare în vederea implementării instrumentului financiar Împrumut cu partajarea riscului la nivel de portofoliu, informează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Lasă un comentariu