B-UNICII ÎN CĂUTAREA ETERNULUI FEMININ “FEMEIA, DOAR FEMEIA...” ESTE TEMA EVENIMENTULUI

Distribuie pe:

Formula “Eternul feminin”... pare uzată de prea multă rostire și prea mult scris. Ce mai înseamnă, astăzi, această expresie? O floare ofilită? O amintire romantică? O figură de stil?

Eternul feminin nu este un factor ponderabil, face parte din categoria stărilor de suflet, nostalgie și vis. Femeia, prea scundă, prea înaltă, prea grasă, prea slabă, prea blondă, prea brunetă, prea vorbăreață, prea tăcută, prea naivă, prea realistă, prea credincioasă, prea necredincioasă, prea zâmbitoare, prea tristă... este o poveste, este o poveste permanentă.

Predestinat sau nu, ziua Femeii cade la începutul primăverii, când natura renaște la viață. Există o similitudine între Primăvară și Femeie. Primăvara ne dă tuturor speranțe, e începutul naturii, așa cum Femeia e bucuria vieții, e farmecul sensului și motivației de a trăi.

Și aici, metafora poetului vine să adeverească realitatea incontestabilă...

“Mai regină decât floarea,... doar femeia poate fi”.

Iar femeia b-unică de la Căminul pentru persoane vârstnice din Târgu-Mureș a fost răsfățată cu o floare și cu o invitație la dans din partea dl. Claudiu Maior, care a adăugat: “Neținând cont de vârstă, frumusețea dumneavoastră vine din sufletul deschis pe care îl aveți”.

Lasă un comentariu