FORMULA 1, GATA DE START!

Distribuie pe:

Pe 17 martie (ora 07.00 / cursa) debutează sezonul 2019 de Formula 1. Primul Mare Premiu al anului va avea loc în Australia. Se reia Campionatul Mondial de Formula 1! Prima oprire a piloților va fi Albert Park pe 17 martie, acolo unde se va disputa Marele Premiu al Australiei. Sezonul se va încheia la Abu Dhabi, în 1 decembrie, și va avea 21 de etape, la fel ca anul acesta. Doar datele sunt diferite, respectiv o săptămână mai devreme la start și una mai târziu, la final. În 2018, Lewis Hamilton s-a dovedit a fi de departe cel mai bun în clasamentul piloților și a bifat al cincilea său titlu mondial. Clasamentul constructorilor a fost câștigat în anul 2018 de Mercedes. Constructorul german a reușit al cincilea succes consecutiv și și-a confirmat supremația în fața rivalelor de la Ferrari și Red Bull. Noile reguli aero din Formula 1 ar putea facilita șoferilor să urmărească alte mașini grație unor experimente în timpul testelor.

Cum arată noul sezon de Formula 1

Sebastian Vettel s-a impus anul trecut în Australia, depășindu-l pe viitorul campion mondial, Lewis Hamilton, cel care obținuse pole-position-ul. Raikkonen a sosit al treilea, Daniel Ricciardo al patrulea, iar Fernando Alonso s-a clasat pe locul 5. Ferrari a plecat anul trecut cu 40 de puncte după Marele Premiu al Australiei, iar Mercedes cu 22.

Mercedes în 2019

Hamilton își propune să se apropie de recordul all-time al lui Michael Schumacher, care a câștigat de șase ori la rând titlul mondial: “Va fi dificil și va fi un an foarte lung!”, crede campionul mondial. Dar, pilotul englez rămâne în același timp foarte optimist: “Sunt foarte norocos. În pauza asta am reușit să fac tot ceea ce mi-am propus”, a mai spus Hamilton. Coechipierul său de la Mercedes, Valtteri Bottas, mărturisește că așteaptă de la noul sezon să fie “cel mai bun sezon al carierei sale”. “Începem sezonul cu zero puncte, deci nu luăm nimic ca venind de la sine și nu există absolut niciun sentiment că suntem îndreptățiți să fim în frunte” , a declarat șeful Mercedes, Toto Wolff. Echipa constructorului german va încerca în 2019 să câștige al șaselea titlu la rând la constructori, iar britanicul Lewis Hamilton pe al cincilea la piloți ca sportiv la Mercedes, al șaselea din carieră.

Ferrari în 2019

Este momentul ca Ferrari să câștige titlu din nou? Probabil că da: “Perioada de teste a mers extraordinar”, admite și noul pilot Charles Leclerc, cel mai tânăr din ultimii 50 de ani ai Scuderiei. Vettel se așteaptă și el la un nou sezon plin de încărcătură fizică și mentală: “Anul trecut am avut momente de slăbiciune, așa că oamenii care sunt alături de noi au făcut tot posibilul pentru a schimba toate aceste lucruri. Avem spirit de competiție, iar echipa e pe drumul cel bun. Simțim bine monopostul, așa că așteptăm startul noului sezon și vom vedea ce va fi”, a spus Sebastian Vettel.

Red Bull în 2019

Se poate apropia Red Bull de Mercedes și Ferrari cu noile lor motoare Honda? Max Verstappen și noul său coechipier Pierre Gasly speră la acest lucru: “Este o diferență mare între noi și Mercedes sau Ferrari”, a subliniat însă boss-ul Christian Horner. “Dar suntem încrezători că vom putea face ceea ce ne-am propus să facem în acest an”, a mai adăugat Horner.              

 

Lasă un comentariu