EMISIUNE NUMISMATICĂ: 550 DE ANI DE LA SFINȚIREA BISERICII MĂNĂSTIRII PUTNA

Distribuie pe:

Banca Națională a României (BNR) a lansat în circuitul numismatic, începând de luni, 18 martie 2010, o monedă din aur și o monedă din alamă, pentru colecționare, dedicate împlinirii a 550 de ani de la sfințirea bisericii Mănăstirii Putna.

Aversul monedelor redă imaginea bisericii Mănăstirii Putna, inscripția în arc de cerc “ROMANIA”, stema României, inscripția “PUTNA”, anul de emisiune “2019” și valoarea nominală “100 LEI” - pentru moneda din aur, și “50 Bani” - pentru moneda din alamă, iar reversul, comun ambelor monede, prezintă portretul domnitorului Ștefan cel Mare și inscripția în arc de cerc ,,STEFAN CEL MARE”.

Monedele din aur și monedele din alamă pentru colecționare vor fi ambalate separat, în capsule de metacrilat transparent. Monedele din aur vor fi însoțite de broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză și franceză, care includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Tirajul este de 500 de monede din aur și de 10.000 de monede din alamă, pentru colecționare, prețurile de vânzare (inclusiv broșura de prezentare, exclusiv TVA) sunt de 1.815 lei - pentru moneda din aur, și 10 lei - pentru moneda din alamă, iar lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României. 

Lasă un comentariu