ZECI DE PREOȚI ORTODOCȘI,ÎN FRUNTE CU ARHIEPISCOPUL DE ALBA IULIA, AU DONAT SÂNGE!

Distribuie pe:

Aproximativ 70 de preoți ortodocși din protopopiatele județului - Târgu-Mureș, Reghin, Sighișoara, Luduș și Târnăveni, în frunte cu Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscopul de Alba Iulia, s-au prezentat luni dimineață, la Centrul de Transfuzii Sangvine din Târgu-Mureș, în cadrul programului „Salvează o viață, donează sânge", informează agerpres.ro.

Preoții sosiți la Târgu Mureș pentru a dona sânge au spus că s-au raliat îndemnului lansat de Arhiepiscopia Alba Iulia de a face o faptă bună în vremea Postului cel Mare și a dovedi că „Biserica este filantropică și ajutătoare", îndemnându-i pe credincioși să le urmeze exemplul.

Responsabilul cu problema donării la Centrul de Transfuzii Sangvine din Târgu-Mureș, psihologul Marinela Lazăr, a declarat că, deși cantitatea solicitată de spital ar necesita circa 62 de donatori, există zile în care numărul acestora nu depășește 40.

„Este un exemplu extraordinar. În condițiile în care a scăzut numărul donatorilor foarte mult, acest gest este binevenit. Sunt convinsă că foarte mulți cunoscuți, aparținători, enoriași vor urma acest exemplu. Din observațiile noastre putem spune că un număr foarte mare de foști donatori și-au găsit de lucru în altă parte și au plecat, alții au plecat la studii în țară sau străinătate. Există foarte multe persoane care ar dori să doneze, dar au contraindicații medicale, apoi mai este acest ritm foarte alert al vieții, care ne face să fim centrați pe o activitate și să uităm că cineva ar avea nevoie de un gest foarte mic pentru noi, dar extrem de important pentru cel care ar avea nevoie de sânge (…) Pentru noi, cantitatea solicitată ar însemna 62 de donatori pe zi, aceasta poate să fie diferită de la o zi la alta. Important e ca cei care văd acest gest să nu uite că de sânge este nevoie în permanență, chiar dacă medicina a evoluat foarte mult, tehnicile operatorii au evoluat față de cele de acum mulți ani, dar de sânge este nevoie în permanență.

Nu contează grupa de sânge, important este să doneze" , a spus Marinela Lazăr, potrivit sursei citate. 

Lasă un comentariu