SIMULAREA PROBELOR SCRISE ALE EXAMENULUI DE BACALAUREAT

Distribuie pe:

La începutul acestei săptămâni, pentru elevii claselor a XI-a, a XII-a și a XIII-a a debutat simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat.

Conform Ordinului MEN, publicat în 28 februarie în Monitorul Oficial, prima probă a avut loc luni, 18 martie, la Limba și literatura română. A urmat cea la Limba maternă, în 19 martie, apoi proba obligatorie a profilului - Matematică sau Istorie - 20 martie, și cea la alegere, în funcție de profil - 21 martie, doar pentru elevii de clasa a XII-a. În cadrul acesteia, elevii au avut de ales una dintre următoarele materii, pentru examen, în funcție de studiile urmate în liceu:

Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică - elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică, și de la profilul militar din filiera vocațională; Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie - absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretica, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat mai sus.

Vineri, 29 martie, este programată afișarea rezultatelor.

În județul Mureș sunt înscriși, pentru a susține examenul, 6.723 de elevi, aflăm de la prof. Irimie-Matei Camelia, inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație și purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Mureș.

Simulările sunt organizate pentru familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen de bacalaureat național, având rolul de a optimiza rezultatele obținute de către elevii din învățământul preuniversitar, la finalul studiilor liceale.

Lasă un comentariu