CLĂDIREA PRINCIPALĂ A UMFST TÂRGU-MUREȘ VA FI REABILITATĂ DIN FONDURI NERAMBURSABILE

Distribuie pe:

Peste 6 milioane de euro fonduri nerambursabile au fost alocate Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu-Mureș, pentru reabilitarea și modernizarea clădirii principale. Rectorul UMFST Târgu Mureș, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, alături de directorul general al ADR Centru, Simion Crețu, au semnat, marți, contractul de finanțare care asigură fondurile necesare pentru a moderniza și îmbunătăți condițiile de studiu ale studenților, informează conducerea instituției.

Fondurile nerambursabile necesare pentru realizarea proiectelor sunt alocate din bugetul Regiunii Centru al POR 2014-2020, obiectivul general al proiectului fiind îmbunătățirea formării cercetătorilor post-doctoranzi în medicină, prin furnizarea unor programe de cercetare post-doctorală.

“Localizată în mijlocul Transilvaniei și având o tradiție de peste 70 de ani de învățământ medico-farmaceutic, Universitatea, de-a lungul timpului, și-a dezvoltat programele de studii, având 35 de programe de studiu, la nivel de licență, 31 de programe de studii, la nivel de masterat, precum și studii doctorale și postuniversitare în care se predă în limbile română, maghiară și engleză (...) iar această investiție, care are undă verde de azi, se face într-un domeniu cu potențial, care contribuie la creșterea angajabilității generațiilor noastre de absolvenți, în sectoare competitive și cu specializări inteligente”, a declarat prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMFST Târgu-Mureș.

“Finanțarea acestui proiect va asigura premisele creșterii calității și performanței științifice în domenii relevante sectoarelor economice competitive, ca și parte a sistemului românesc de învățământ. (...). Această investiție va avea ca rezultat sporirea capacității Universității de a anticipa și a răspunde cerințelor pieței privind standardele și calitatea academică, de a dezvolta noi programe, beneficiind de tehnologie și echipamente moderne, pentru a oferi studenților competențe cros-disciplinare”, a spus, la rândul său, Simion Crețu, directorul general al ADR Centru.

Data estimată pentru finalizarea proiectului este 31 octombrie 2021, se menționează în comunicatul dat publicității.

Lasă un comentariu