POCLOȘUL, DIN NOU GROAPĂ DE GUNOI?

Distribuie pe:

Cu toate că “Apele Române” au acordat în ultima perioadă o atenție mai mare acurateței Pocloșului, ne scapă motivele pentru care, de câteva săptămâni, pe fundul acestuia s-au adunat, ca la comandă, o mulțime de gunoaie, ce constau, în principal, din pungi și PET-uri, îndeosebi, în aval de podul peste B-dul 1 Decembrie 1918, cel al Secerei și până la Budai Nagy Antal; zone cunoscute de obicei ca cele mai păstrătoare de curățenie.

Este cunoscut faptul că în vara anului trecut, proprietarii de case și de la blocurile limitrofe au reclamat un anume disconfort, ca urmare a unor emanații urât mirositoare generate de aluviunile formate, dar acum lucrurile stau cu totul altfel. Nemulțumirea lor recentă decurge din aspectul deloc civilizat, determinat de mulțimea de obiecte de pe fundul pârâului, cu toate că, după știrea noastră, cei de la “APE” au întreprins o acțiune de salubrizare doar cu câteva săptămâni în urmă.

Să fie oare vântul de vină, care săptămânile trecute s-a manifestat cu mai multă putere, adunând de pe jos tot ceea ce se putea, sau indiferența cetățenilor, care și-au uitat menirea atunci când este vorba de ocrotirea orașului în care trăiesc? Văzând vremurile pe care le trăim, gândul ne duce chiar la posibilitatea unor acțiuni intenționate, de compromitere a actualei administrații, pentru că nu înțelegem de ce, de ani de zile, și aproximativ în aceleași locuri, băncile de lemn sunt devastate, iar coșurile de gunoi răsturnate sistematic, cam de aceeași răufăcători cărora nimeni nu le prea vine de hac.

La aceste întrebări și suspiciuni ar trebui să dea răspunsuri concrete cei care au în sarcină grija pentru acuratețea Pocloșului. Adică, cei de la Ape, dar nu în ultimul rând Primăria cu compartimentele de resort, inclusiv Poliția Locală, pentru că Pocloșul, poate mai mult decât alte zone ale municipiului, constituie o oglindă a imaginii și atitudinii comportamentale atât a cetățenilor orașului, cât și a spiritului gospodăresc al celor care-l administrează.

Oricum, lucrurile nu pot fi lăsate așa cum sunt. Vor spune unii, fenomenul este generat de inerențele “Curățeniei de primăvară”, ceea ce doar parțial este adevărat, dar cei care vor face această operație în zonă, cu siguranță nu vor intra cu “bocancii” în Pocloș să scoată mizeria de acolo. În consecință, invităm cele două entități care au în custodie Pocloșul, și acțiuni de constatare, și la acțiuni de salubrizare, în lipsa altor măsuri de impunere a unui spirit civilizat în comportamentul celor care nu știu altceva decât să distrugă și să murdărească.

Lasă un comentariu