FOSTUL PREȘEDINTE AL ROMÂNIEI, TRAIAN BĂSESCU, A CONFERENȚIAT LA U.M.F.S.T. TÂRGU-MUREȘ PE TEMA “ROMÂNIA ȘI PERSPECTIVELE UNIUNII EUROPENE”

Distribuie pe:

Răspunzând invitației Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu-Mureș, în ziua de 21 martie a.c., fostul președinte al României, Traian Băsescu, a conferențiat în Sala Festivă a Universității pe tema “România și perspectivele Uniunii Europene”. Evenimentul a durat două ore și treizeci de minute, incluzând și conferința de presă care a urmat.

Invitatul a venit însoțit de prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMFST, și conf. univ. dr. Giordano Altarozzi, decanul Facultății de Științe și Litere. Traian Băsescu, dovedind a avea un foarte bun simț al umorului dar, în primul rând, fiind un foarte bun analist politic, a făcut o analiză și sinteză a situației geopolitice europene, probleme militare, de suveranitate națională, tendințele și direcțiile spre care se îndreaptă unele țări, greșeli care se fac mai mult sau mai puțin intenționat, problema ieșirii Marii Britanii din UE, politicile din estul Europei și altele. În partea a doua a conferinței au fost puse întrebări invitatului, atât din partea cadrelor didactice universitare, cât și din partea studenților. Cu promisiunea de a reveni pe acest subiect, ne vom referi la intervenția și întrebarea pusă de dr. Benedek Imre, care, după ce și-a făcut o succintă prezentare, a arătat că această Universitate, cu ani în urmă, era o facultate de medicină cu învățământ exclusiv în limba maghiară, iar acum sunt doar 15 la sută etnici maghiari care învață aici. Drept răspuns, Traian Băsescu i-a precizat lui Benedek că, dată fiind autonomia decizională universitară, nu înțelege din ce motiv solicită părerea și intervenția politicului. Întâlnirea cu fostul președinte al României s-a încheiat cu o scurtă conferință de presă.

Lasă un comentariu