LA TÂRNĂVENI - AMENZI PENTRU ARUNCAREA GUNOAIELOR. PE CÂND ȘI LA TÂRGU-MUREȘ?

Distribuie pe:

Campania de curățenie desfășurată în acest sfârșit de săptămână a stârnit numeroase discuții referitoare la cei care aruncă gunoaiele pe domeniul public, fără să țină cont de vreo regulă.

Peste 500 de voluntari au adunat 10 tone de gunoaie. Zonele vizate au fost Stejaru și scurtăturile de la Stejaru până în oraș, zona 3 Brazi, digul de la stația de epurare până la strada Mihai Eminescu, zona Râioasa, șoseaua de centură din Târnăveni până la Adămuș, zonele Boziaș, Mac-Mac și Parisot.

Campania a avut și un rol educativ, organizatorii mizând pe faptul că acei tineri și copii care au strâns gunoaie vor fi mult mai atenți și nu vor mai face mizerie.

În anul 2018, pentru aruncat gunoaie în locuri nepermise au fost aplicate 67 de sancțiuni contravenționale, iar pentru consumul de semințe pe domeniul public au fost aplicate 41 de amenzi.

Conform unei noi hotărâri a Consiliului Local (HCL nr. 14/2019), amenda pentru aruncatul gunoaielor este cuprinsă între 500-1.000 de lei, iar pentru consumul de semințe între 400-600 de lei.

Lasă un comentariu