ADMINISTRAȚIA BAZINALĂ DE APĂ MUREȘ A CONTINUAT SERIA ACȚIUNILOR DEDICATE ZILEI MONDIALE A APEI

Distribuie pe:

După cum ne-a comunicat domnul Călin Fokt, purtătorul de cuvânt al Administrației Bazinale de Apă Mureș, acțiunile dedicate Zilei Mondiale a Apei au continuat în luna martie, în felul următor:

SISTEMUL HIDROTEHNIC REGHIN

În perioada 18-25 martie s-a desfășurat o acțiune de igienizare a râului Gurghiu, la care au participat 5 salariați și 30 de elevi de la Grupul Școlar Silvic Gurghiu. Se află în curs de desfășurare, în intervalul 18-28 martie, o serie de simpozioane, cu elevii de la Școala Gimnazială Sântu - Lunca, o grupă de la Grădinița nr.3 din Reghin, o clasă de elevi de la Școala Gimnazială nr.2 Reghin, cu elevii din 6 clase de la Liceul “Petru Maior” din Reghin, cu tema “Ziua Mondială a Apei - 2019 - Apă pentru toți. Nu lăsăm pe nimeni în urmă!”. În intervalul de timp 18-28 martie, se desfășoară activități de igienizare a râului Mureș, intravilan Reghin, la care participă 10 salariați și 60 de elevi de la Liceul “Petru Maior” și igienizare pe cursurile de apă în zona Sântu - Lunca, cu participarea a 20 de elevi.

SISTEMUL HIDROTEHNIC SIGHIȘOARA

Aici sunt cuprinse și localități din județul Harghita, respectiv barajul de la Zetea și Odorheiul Secuiesc, unde au fost desfășurate o serie de activități menite a proteja râul Târnava Mare. În localitatea Albești s-a desfășurat o informare cu participarea a 25 de elevi de la Școala Gimnazială, pe tema “Apă pentru toți”. De asemenea, a fost organizată o activitate de igienizare în aval de barajul frontal Acumulare Nepermanentă Vânători și a zonei de protecție a râului Târnava Mare, cu salariații proprii.

SISTEMUL HIDROTEHNIC TÂRGU-MUREȘ

În zilele de 21-22 martie, un grup de 50 de elevi ai Liceului Tehnologic nr.1 Luduș au făcut o vizită la Priza de Apă și la Stația de Tratare a Apei, după care au participat la o acțiune de ecologizare a digului de pe râul Mureș, intravilan Luduș. La Iernut și Cipău a avut loc o acțiune de igienizare a malurilor râului Mureș, la care au participat 50 de elevi ai Școlii Gimnaziale Iernut.

SISTEMUL HIDROTEHNIC TÂRNAVA MICĂ - TÂRNĂVENI

Acțiunile desfășurate în intervalul 20-25 martie au fost următoarele: Un număr de 30 de elevi ai Școlii Gimnaziale Adămuș au participat la prezentarea semnificației Zilei Mondiale a Apei, iar la Școala Gimnazială “Avram Iancu” din Târnăveni, 30 de elevi au participat la o pezentare pe aceeași temă, cu fotomontaje. Formația de lucru din Târnăveni a participat la igienizarea pâraielor Botorca, Săratași și Sárospatak în Târnăveni, iar formațiile de lucru din Bezid și Sângeorgiu de Pădure au igienizat conturul lacului de acumulare Bezid.

Acțiuni similare s-au desfășurat și în județele Harghita și Sibiu.

Lasă un comentariu