ADUNAREA GENERALĂ A C.A.R.P. REGHIN

Distribuie pe:

Luni, 25 martie 2019, de la ora 11.00, la Reghin a avut loc Adunarea Generală a Asociației “Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor” (CARP) Reghin, obiectul principal fiind constituit de activitatea pe anul 2018. La această adunare au luat parte delegați care i-au reprezentat pe toți membrii Asociației. Au fost prezenți și reprezentanți ai C.A.R.P. Bârlad, C.A.R.P. Târgu-Mureș, Liga Pensionarilor Mureș, fiind de față și primari și viceprimari ale unor comune din împrejurimile Reghinului. Asociația “Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Reghin”, denumită prescurtat Asociația C.A.R.P. Reghin, este asociație cu caracter civic, cu scop caritativ de întrajutorare mutuală și de asistență socială, persoană juridică de drept privat cu caracter nepatrimonial, neguvernamental, autonomă, de sine stătătoare, apolitică, constituită prin exercitarea dreptului la libera asociere a pensionarilor în vederea întrajutorării financiare și sociale a membrilor săi. Nu se urmărește realizarea de beneficii de pe urma cotizațiilor și contribuțiilor depuse, ci prin gestionarea lor planificată, consiliul director, comisia de cenzori, personalul salariat și responsabilii de sectoare caută să vină în sprijinul membrilor săi. La baza activității Asociației au stat prevederile legale, statutare, hotărârile de la ultima Adunare generală a reprezentanților din 2018, planul de încasări și cheltuieli, cât și propunerile responsabililor de sectoare și membrii asociației.

Adunarea Generală a fost condusă de domnul Leon Stoica, președintele CARP Reghin. S-au prezentat câteva aspecte referitoare la CARP Reghin, apoi a fost expusă Darea de seamă, privind activitatea desfășurată de Consiliul Director, Comisia de cenzori, personalul salariat și responsabilii sectoarelor din Asociația “Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor” Reghin, în perioada 1 ianuarie 2018 - 31 decembrie 2018. Aceasta a cuprins aspecte, precum: acordarea ajutoarelor nerambursabile, acordarea ajutoarelor rambursabile - împrumut, detalii referitoare la membri, activitatea administrativ-gospodărească, cultural-artistică, turistică, prestări servicii, asistența socială, activitatea economico-financiară, detalii referitoare la consiliul director, comisia de cenzori și personalul salariat. Darea de seamă a fost prezentată de președintele Leon Stoica. S-a vorbit și de buna colaborare cu alte instituții, în special cu Primăria municipiului Reghin și doamna primar Maria Precup, care s-a implicat foarte mult în organizarea manifestărilor ce au avut loc cu ocazia zilei persoanelor vârstnice, cât și a altor probleme ale acestora. Au fost prezentate, apoi: Raportul de activitate al comisiei de cenzori pentru perioada 1 ianuarie 2018 - 31 decembrie 2018, prezentat de doamna Costa Susana; Proiectul de hotărâre al Adunării Generale, prezentat de domnul Ioan Buțiu; Strategia și obiectivele Asociației CARP Reghin pe anul 2019, prezentate de domnul Branea Septimiu.

Au mai luat cuvântul: Augustin Macarie, Florin Bengean, Pop Traian Eugen, Ilie Frandăș, Mircea Fitcal, Szasz Emeric, Mihai Nicolae, Maria Borzan, Gheorghe Mosora.

De asemenea, a avut loc alegerea organelor de conducere și control: consiliu director, președinte asociație, comisie cenzori, președinte comisie cenzori. Președintele C.A.R.P. Reghin a fost ales și pe mai departe domnul Leon Stoica.

A fost o întrunire extreme de interesantă, atractivă, dar, totodată, și foarte utilă, prin detaliile care au fost expuse, cât și prin propunerile interesante pentru activitățile ulterioare.

Lasă un comentariu