AVERTISMENT AL PATRIARHULUI DANIEL: “DACĂ VOM CONTINUA CU AVORTURILE, VOM PIERI CA POPOR!”

Distribuie pe:

În predica ținută la slujba de Buna Vestire (luni, 25 martie 2019), Patriarhul Daniel a spus că Maica Domnului este ocrotitoarea mamelor care nasc, referindu-se, în acest context, și la “Marșul pentru viață”, care a ajuns în 600 de localități din România și din Republica Moldova.

“Majoritatea acelora care participă la această manifestare în favoarea vieții și în favoarea mamelor însărcinate este formată din tineri, dar și din oameni mai în vârstă, care își dau seama că, dacă noi - poporul român - continuăm cu miile de avorturi, câteva milioane din 1960 și până acum, vom pieri ca popor. Diminuăm foarte mult. Ne aflăm în declin demografic. Numărul nașterilor este mai mic decât numărul înmormântărilor”, a subliniat Patriarhul Daniel, citat de Agerpres.

În opinia acestuia, “Marșul pentru viață” are, în primul rând, un aspect spiritual, pentru că “avortul, în limbajul bisericesc, canonic, se numește pruncucidere, adică uciderea pruncilor, în pântecele mamei lor”, dar și un aspect social, prin faptul că se nasc din ce în ce mai puțini copii, iar populația României s-a diminuat deja cu câteva milioane în ultimii 20 sau 30 de ani.

Deci, avem în Maica Domnului pe ocrotitoarea femeilor care nasc, care devin mame, ocrotitoare a părinților copiilor, nu numai a mamelor, ci și a taților, și ocrotitoare a familiilor care, deși nu au copii, adoptă copii, cresc copii, pe care-i adoptă de la alte familii care au copii mai mulți. Și, prin aceasta, arătăm cât de mare este binecuvântarea vieții, cât de mare este binecuvântarea de a da naștere la prunci”, a mai spus Patriarhul Daniel.

***

Credincioșii ortodocși, greco-catolici și romano-catolici au prăznuit, pe 25 martie, Buna Vestire.

Sărbătoarea Bunei Vestiri este legată de vestea adusă de Arhanghelul Gavriil, Fecioarei din Nazaret, când i se închină cu cuvintele “Bucură-te ceea ce ești plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei” (Luca 1, 28).

Evanghelia Sfântului Apostol și Evanghelist Luca arată cum Arhanghelul Gavriil a fost trimis către Fecioara Maria din Nazaret pentru a-i vesti că a fost aleasă de Dumnezeu să aducă în lume pe Fiul Său, spre mântuirea oamenilor.

Lasă un comentariu