ELITELE MEDICALE SE REUNESC LA TÂRGU-MUREȘ!

Distribuie pe:

În aceste zile (27-31 martie), se desfășoară cea de a XXIII-a ediție a Congresului Internațional pentru Studenți, Tineri Medici și Farmaciști - “Mariensis”, organizat de Liga Studenților din Târgu-Mureș, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST), manifestare ce reunește, anual, peste 1.000 de participanți din întreaga lume, cărora le sunt pregătite peste 50 de workshop-uri și 20 de cursuri bazate pe cele mai recente descoperiri, inovație și interdisciplinaritate.

Potrivit organizatorilor, pentru această ediție este anunțată participarea unui nume sonor din lumea medicală, care și-a pus pregnant amprenta în evoluția ei - prof. dr. Ramon Brugada, director al departamentului de Genetică Cardiovasculară din Girona, Spania, ce a pus bazele sindromului cu același nume. Participă, de asemenea, medici specialiști (urologie, boli infecțioase, ortopedie) din Italia, Turcia, Spania, alături de cadre universitare de la UMFST, care vor susține prelegeri și demonstrații. Pentru al doilea an consecutiv, va fi prezentă doamna conf. dr. Loreta Diana Păun, consilier de stat al Departamentului de Sănătate Publică al Administrației Prezidențiale, care va susține cursul “Urgențe în endocrinologie”. Ca element de noutate, este de menționat introducerea secțiunii de Științe Militare, în cadrul căreia vor fi abordate probleme specifice acestei ramuri medicale, dar și domeniilor conexe.

În cadrul ceremoniei de închidere a manifestării, vor fi premiate cele mai bune lucrări prezentate.

“Deoarece natura este unul dintre principalii parteneri ai congresului nostru, în acest an putem spune ca #Marisiensisgoesgreen. În acest sens, pentru prima dată în istoria congresului, toate diplomele se vor distribui exclusiv online, iar posterele vor fi prezentate pe ecrane digitale, astfel consumul de hârtie o să fie redus substanțial”, mai precizează organizatorii.

Lasă un comentariu