SÂMBĂTĂ, 30 MARTIE, TIMP DE O ORĂ PĂMÂNTUL TRAGE UN PUI DE SOMN...

Distribuie pe:

În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituții și companii din întreaga lume sting luminile timp de o oră (20.30 - 21.30, ora locală), marcând astfel cel mai mare eveniment de mediu din istorie - Ora Pământului (Earth Hour). Evenimentul a fost organizat pentru prima dată de World Wide Fund for Nature (WWF) - Australia, la Sydney, pe data de 31 martie 2007, când peste 2,2 milioane de oameni și 2.000 de sedii de companii au stins luminile timp de o oră, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice. În țara noastră, evenimentul este marcat începând din 2009.

Bazat pe îndemnul de a stinge lumina pentru o oră, Earth Hour a devenit în timp foarte scurt un eveniment global anual, România alăturându-se, și în acest an, celor peste 7.000 de orașe din 180 de țări care atrag atenția asupra necesității mai multor acțiuni concrete în rezolvarea problemelor de mediu, din ce în ce mai acute.

Peste 180 de țări și teritorii se reunesc și anul acesta pentru a atrage atenția asupra schimbărilor climatice și pierderii biodiversității, dar și pentru a inspira oameni, comunități, companii, guverne să acționeze pentru a stopa declinul mediului înconjurător. Kenya, de exemplu, intenționează să planteze 1 miliard de copaci, până în 2030, pentru a reface pădurile. În Malaezia, oamenii au inițiat o petiție pentru a pune conservarea tigrilor pe agenda publică națională. Ecuadorul militează în capitala Quito, pentru o lege care să interzică plasticul, iar Finlanda va provoca peste un sfert din populație să adopte o dietă mai prietenoasă cu planeta.

WWF România provoacă oamenii, companiile, instituțiile să își creeze obiceiuri mai prietenoase cu mediul, pe care să le mențină cel puțin până la următoarea ediție Earth Hour. (sursa - ora-pamantului.ro)

 

Lasă un comentariu