CINE “DĂ CU FLITUL” RISCĂ SĂ RĂMÂNĂ CU MUSCA PE CĂCIULĂ...

Distribuie pe:

“O nouă ideologie a stricării firii umane vine să schimbe fața întregii lumi. Și începe această schimbare tocmai prin copii. Nu îi ucide prin înfometare, ci caută să-i ucidă sufletește”. (PS Macarie)

În ciuda mocirlei generale și generalizate în care ne scăldăm de ceva (prea mult, totuși) timp încoace, realitatea înconjurătoare ne demonstrează că n-a pierit, chiar de tot, bunul simț pe plaiul mioritic, zis și Grădina Maicii Domnului, iar unde mai e un dram de bun simț, se cheamă că mai e și un strop de speranță.

Ca s-o luăm pe scurtătură: la începutul săptămânii, Platforma Civică “Împreună” (formată din 506 ONG-uri) a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă (surse - agerpres.ro, ActiveNews.ro) încheierea campaniei “Apărăm copiii României și identitatea lor”, în cadrul căreia s-au strâns peste 300.000 de semnături împotriva introducerii ideologiei de gen în sistemul de educație din România: “Ultimele dispoziții legale în materia educației prevăd: includerea în programa școlară a unor noțiuni privind egalitatea de gen (...), calificarea familiei și a tradiției ca fiind factori de producere a prejudecăților, stereotipurilor, inegalității și discriminării. Manualele de clasa a III-a, a V-a, a VI-a, a VII-a prevăd deja aceste răsuciri ale minților copiilor noștri (...). Toate acestea reprezintă, în mod evident, la nivel instituțional, legal și guvernamental, o schimbare de proporții a principiilor morale ale educației școlare, schimbare nedezbătută public, ascunsă părinților și cadrelor didactice, fără temei constituțional. În cel mai scurt timp, imediat după referendum, prin campania de față am reușit dovedirea faptului că cetățenii români refuză expres acest experiment ideologic neomarxist aplicat în școlile românești”.

Cei 300.000 de semnatari solicită Ministerului Educației Naționale și Institutului de Științe ale Educației să elimine, “de urgență”, din manuale și din alte materiale didactice elementele de propagandă ale ideologiei de gen, care, sub pretextul că promovează egalitatea femeii cu bărbatul și educația sexuală pentru diversitate, susțin, de fapt, activismul LGBT (homosexuali, lesbiene, travestiți etc.), învățându-i pe copii că identitatea de gen și orientarea sexuală “sunt două lucruri distincte” și că “o fetiță poate avea nume de băiat și poate deveni tată”.

Reprezentanții Platformei civice “Împreună” reamintesc că, potrivit legii, doar părinții pot îndeplini nevoile copilului lor, iar art. 26 din Constituție prevede că “autoritățile publice sunt obligate să respecte și să ocrotească viața intimă, familială și privată”, și nicidecum să încurajeze sistemul de învățământ “prin reeducare colectivă”.

Demersul readuce în prim-plan mult disputatul referendum din toamna trecută, pentru redefinirea căsătoriei ca uniunea liber consimțită dintre un bărbat și o femeie, referendum invalidat, deoarece nu s-a atins pragul minim necesar de participare la vot, astfel încât textul constituțional a rămas neschimbat: “uniunea liber consimțită dintre soți”, ceea ce lasă loc de interpretare unor ideologii despre genul persoanelor.

Iată însă că, spre nemulțumirea activiștilor LGBT și a presei securistoide, inițiativa civică n-a însemnat bifarea unei nereușite, ci, dimpotrivă, a trezit conștiințe, a coagulat energii, trimițând la solidaritate, la acțiune, la apărarea valorilor morale și creștine în spațiul public și a drepturilor constituționale în ce privește educația copiilor. “Referendumul a fost un moment important, care a deschis un întreg evantai de expresie a valorilor morale conservatoare, a valorilor sociale conservatoare. Trebuie să urmăm acest model, să mergem mai departe. Am arătat că se poate. (...) Trebuie să fim prezenți în acest dialog cu statul român, stat care înțelege să nu-și consulte cetățenii, înțelege să introducă inovații ideologice de la o zi la alta, fără să discute, fără să avertizeze, fără să anunțe nimic. Este intolerabil și este o măsură a disprețului pe care clasa politică îl are față de largi părți ale acestui popor”, conchide Mihai Gheorghiu, președintele Platformei “Împreună”.

“Măsura disprețului” - uriaș, revoltător, incalificabil - nu s-a lăsat prea mult așteptată: “...Dar românii au dat o lecție imensă acestor infatuați care au promovat ura și, așa cum se spune popular, i-au tratat cu flit. Românii au fost mult deasupra acelei părți a clasei politice care a promovat agresiv și cu un mesaj intolerant acel referendum”. Klaus. Klaus Iohannis.

Spre cinstea și lauda ei, Biserica a reacționat fără întârziere. Cu eleganță, dar ferm, într-o frumoasă și curată limbă românească, înalții prelați l-au (așa cum se spune popular) tratat cu flit pe gânditorul de la Cotroceni.

Cităm cu maximă și nedisimulată admirație: “Da, cu mare tristețe am auzit cum însuși președintele ne consideră pe noi, adepții familiei binecuvântate de Dumnezeu, infatuați, care promovăm ura. Însă ne întrebăm, oare este infatuare mai mare decât aceea de a-L sfida pe însuși Creatorul nostru? Pe însuși Hristos, care a binecuvântat căsătoria în Cana Galilei? Cu tot respectul ce i-l purtăm, ca titular al înaltei sale demnități, noi ne vedem obligați să-i atragem atenția că nu se cade și nu este cuviincios să-i disprețuim pe atâția oameni buni care, în sudoarea frunții lor, trăiesc pentru a-și susține și proteja familia. Că nu este cuviincios să disprețuim o instituție care stă la baza civilizației noastre și fără de care, indubitabil, civilizația noastră se va prăbuși. Noi, atunci când dăm mărturie pentru familie, pentru căsătorie, pentru natura umană, nu-i urâm și nu-i condamnăm pe ceilalți și nu o facem pentru orgoliul nostru, ci o facem pentru că în acestea este viață, o facem pentru că acesta este adevărul. O facem pentru că negarea lor înseamnă nefericire și suferință fără rost! Mărturia pentru viață, pentru familie, nu este infatuare, ci o datorie de conștiință față de semenii noștri, față de patria noastră. De aceea suntem creștini, de aceea suntem preoți, de aceea suntem episcopi: ca să dăm mărturie pentru adevăr”, mărturisește PS Macarie, Episcopul ortodox al Europei de Nord.

“A ofensa peste 4 milioane de români lucizi și fideli unor valori limpezi validate de istorie, nu de toane ideologice, și fără de care o societate face implozie, români care nu s-au lăsat îmbrobodiți de valul imens și murdar de manipulare mediatică, și cărora li se adaugă alte milioane de români care gândesc familia naturală în aceiași termeni, dar care au fost influențați de această manipulare, nu are, în sine, nimic aristocratic. A jubila incitator, lipsit de imparțialitate și eleganță în fața confruntării civice, dintre cei care dau cu flit normalității și cei care vor să o apere democratic nu are, în sine, nimic constructiv (...). În acest context (...), cred că este important să ne reamintim și un lucru de neignorat în logica spiritului democratic onest: Comisia de la Veneția nu recomandă existența unui cvorum (prag minimal) de participare pentru consultările cetățenești, întrucât îi poate asimila în mod nelegitim pe cei care se abțin sau nu pot participa, din diverse motive, cu partizanii votului negativ. A-i asimila pe cei care s-au abținut să voteze, din diverse motive, la referendumul pentru căsătorie, cu partizanii votului negativ este o interpretare cu totul abuzivă, și exact asupra riscului unei astfel de răstălmăciri atrage atenția recomandarea Comisiei de la Veneția”, afirmă Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române. Și exemplele pot continua cu spusele episcopului de Huși, Ignație (“...în timp ce unii suntem niște muște intolerante, infatuate și vrednice de a fi ucise cu flitul, alții sunt oameni cu mințile luminate la neonul progresismului și vrednici să trăiască plenar din pâinea toleranței neomarxiste...”) sau ale preotului Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului: “Aștept să-mi risipiți repede temerea că vă puteți folosi de puterea funcției dumneavoastră pentru a impune societății românești agenda unei orientări sexuale pe care 74% dintre români nu o consideră bază a unei căsătorii. Chiar nu pot crede că vreți să dați cu flit acestor milioane de români, așa cum nu cred că țineți neapărat să vă tăiați craca electorală de sub propriile picioare. Vă rog, Domnule Președinte, să nu creați imaginea unui Președinte dictator, care, urmându-și propria părere, uită de democrație și dă cu flit opozanților sau celor ce nu-s pe placul dumnealui. Nu e firesc ca, de la înălțimea funcției dvs., să dați cu flit chiar democrației. Nici să aruncați paltonul peste opțiunile românilor”.

Evident, nu tragem nicio nădejde că “adrisantul” va băga în seamă aceste mustrări, altfel decât, eventual, prin obișnuita formulă: “Nu știu, nu mă interesează, nu comentez”.

Ministerul de resort, în schimb, este dator să răspundă clar, odată pentru totdeauna, dacă dorește ca foarte tinerele generații să devină obiect al unor experimente ideologice sau să le apere identitatea culturală și morală.

...Revenind, însă, la riposta fermă, articulată și coerentă a clericilor la derapajele tot mai accentuate din societatea românească - poate primul demers de o asemenea anvergură, în ultimii treizeci de ani, Biserica, “stâlp și temelie a adevărului”, își exercită, în sfârșit, vocația de apărătoare a demnității umane și “grija pentru turma încredințată” atunci când aceasta e terfelită și umilită, la vreme de mare sminteală și ticăloșie.

 

Lasă un comentariu