TRUCURI PENTRU CURĂȚENIA DE PRIMĂVARĂ

Distribuie pe:

Pentru a obține cele mai bune rezultate în cazul curățeniei generale de primăvară, fiecare gospodină ar trebui să cunoască anumite trucuri și să evite greșelile care le sabotează munca.

Iată ce ne sfătuiesc specialiștii:

Nu spăla geamurile când afară e soare - Când afară este soare, din cauza razelor puternice și a luminii orbitoare, nu vezi foarte bine toate urmele de murdărie și petele de pe geamuri. Evident, nici curățenia nu va fi una temeinică. Mai mult, razele soarelui usucă mult mai repede soluțiile de curățat pe care le-ai pulverizat pe geamuri, iar rezultatul îl reprezintă urme și dâre inestetice. Recomandat este să speli geamurile când afară nu este soare puternic și să folosești ca soluție un amestec de apă și oțet de mere.

Mașina de spălat nu se curăță singură - Dacă gândești că mașina de spălat se curăță singură, ești foarte departe de adevăr. Umezeala care persistă în interior este mediul ideal pentru dezvoltarea bacteriilor și a sporilor de mucegai. Apoi, aceștia se depun pe hainele tale. Cum trebuie să procedezi? Presară în cuvă 50 de grame de bicarbonat de sodiu, iar în sertarul pentru detergent lichid pune oțet de mere. Alege apoi un ciclu de spălare scurt și o temperatură de 60 de grade. Pornește mașina fără a o încărca cu rufe.

Sacul aspiratorului trebuie golit la jumătate - Din lene, comoditate sau lipsă de timp nu golești sacul textil al aspiratorului decât atunci când este plin ochi. Faci o mare greșeală, deoarece, de fiecare dată când faci curat, praful din aspirator este expulzat în aer. Mai mult, reziduurile acumulate reduc considerabil din puterea aparatului, iar curățenia va deveni aproape inutilă. Recomandat este să golești sacul textil și să îl speli bine cu apă și detergent după ce s-a umplut pe jumătate.

Nu șterge praful cu o cârpă udă - Toată lumea șterge praful folosind cârpe umede, însă această obișnuință este o greșeală pe care nu ar mai trebui să o repetăm. Specialiștii în curățenie ne avertizează că umezeala atrage imediat praful din aer. Degeaba l-ai șters acum, dacă se depune la loc după 10 minute. Recomandat este să folosim un pămătuf din material textil, antistatic. Sau, mai poți apela la un truc: după ce ai îndepărtat și ultimul fir de praf de pe mobilă, lustruiește lemnul cu o soluție din apă și puțin balsam de rufe.

Dezinfectează mopul - Poți crede că cel mai murdar obiect din casa ta este buretele cu care speli vasele, însă te înșeli. Se pare că în timp ce cureți 3 metri pătrați de pardoseală, mopul acumulează în fibrele sale peste un milion de bacterii. Cum trebuie să procedezi? După fiecare utilizare, mopul se spală la mașina de spălat la o temperatură de 60 de grade Celsius, iar la o lună se înlocuiește cu unul nou.

Petele de pe covor nu se freacă - O altă greșeală de curățenie pe care o faci frecvent este să freci intens petele de pe covor. Când ai vărsat un lichid, specialiștii recomandă să presari deasupra bicarbonat de sodiu. Praful va absorbi toată umezeala și o va împiedica să se extindă și să afecteze țesătura în profunzime. Lasă bicarbonatul să se usuce, iar apoi îndepărtează-l prin aspirare.

Nu ține în aer liber încălțămintea care miroase urât - Dacă simți că adidașii, pantofii sau ghetele tale au început să miroasă, tendința este să duci încălțămintea în balcon pentru a se aerisi. Ceea ce nu știi este că umezeala, razele de soare sau căldura pot deteriora materialul, mai ales dacă este din piele naturală. Tot ce trebuie să faci este să pui în fiecare pantof mai multe pliculețe de ceai, care vor absorbi umezeala. Apoi, după ce încălțămintea este perfect uscată, folosește alte pliculețe de ceai pe care să le plasezi cât mai aproape de vârful pantofilor. Este cunoscut faptul că ceaiul absoarbe atât umezeala, cât și mirosul neplăcut.

Nu folosi chimicale puternice pentru a desfunda țevile - Când se înfundă chiuveta sau cada, primul lucru pe care îl faci este să apelezi la soluții chimice puternice. Însă pentru a le desfunda te poți folosi de produse mult mai ieftine, precum cele naturiste. Nu trebuie decât să presari în zona scurgerii o jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu, iar apoi să torni jumătate de ceașcă de oțet. Așteaptă 15 - 20 de minute, apoi dă drumul la apă fierbinte.

Lasă un comentariu