EXPOZIȚIE DE HORTICULTURĂ ȘI PEISAGISTICĂ, LA UNIVERSITATEA DE ȘTIINȚE TEHNICE ȘI UMANISTE SAPIENȚIA!

Distribuie pe:

Universitatea Sapienția, Facultatea de Științe Tehnice și Umaniste Târgu-Mureș, cea mai spectaculoasă ca aspect estetic dintre cele din Târgu-Mureș, bucurându-se de fonduri externe, situată într-un decor de vis, la intrarea în comuna Corunca, a organizat recent o conferință de presă cu tema “Târgul și expoziția de plante ornamentale și de horticultură 2019 Târgu-Mureș”, care va fi deschisă în perioada 12-14 aprilie 2019, în Arboretul campusului Facultății de Științe Tehnice și Umaniste.

Obiectivele principale ale evenimentului sunt formarea unei noi educații, înființarea unor noi legături care să conducă publicul doritor către o adevărată oază de frumusețe, promovarea horticulturii, factor important ce influențează calitatea vieții noastre de zi cu zi, asigurarea posibilității de întâlnire a celor interesați cu producătorii de plante de calitate superioară pentru grădinăritul de primăvară.

Târgul și Expoziția de horticultură, aflată la a treia ediție, vor avea intrare liberă, în perioada 12-14 aprilie.

La eveniment sunt așteptați specialiști în domeniul plantelor ornamentale, persoane private sau societăți comerciale care desfășoară activități legate de sectorul horticol, și, desigur, cât mai mulți vizitatori.

Vor fi prezentate, în premieră în Transilvania, exponate ale Muzeului de cactuși din Ungaria: peste 4.000 de cactuși și plante suculente, pasionații având posibilitatea de a alege și cumpăra. Specialiștii din cadrul Departamentului de Horticultură al Facultății vor susține prezentări profesionale din domeniul pomiculturii, viticulturii și al producerii plantelor ornamentale, consultanță de specialitate privind protecția plantelor etc.

În cadrul expoziției își vor expune produsele și reprezentanții meșteșugului artizanal, se vor organiza activități atractive legate de îngrijirea plantelor pentru copii, precum și tombole. Expoziția va fi deschisă de vineri până duminică, între orele 9 și 19.

În aceeași perioadă se vor desfășura lucrările celei de-a cincea Conferințe de Horticultură și Peisagistică din Transilvania, cu participarea unor specialiști din țară și din străinătate.

Lasă un comentariu