DE LA 1 APRILIE, MODIFICĂRI IMPORTANTE PRIVIND VALIDAREA BILETELOR ÎN TREN!

CFR Călători informează că, începând cu data de 1 aprilie 2019, procedura de validare a legitimațiilor de călătorie în tren va fi modificată.

Astfel, societatea feroviară atrage atenția că, pentru îmbarcările din stații cu ghișee de vânzare deservite de personalul CFR Călători, biletul emis pentru un anumit tren NU mai poate fi validat de către personalul de tren, în situația în care se dorește efectuarea călătoriei cu alt tren din aceeași zi, ce este programat să circule mai devreme sau mai târziu.

În acest caz, este obligatoriu să se solicite de către călător, la casele de bilete, viza de modificare (validare) a legitimației de călătorie pentru noul tren, până cel târziu la o oră după ora de plecare a trenului, înscrisă pe bilet. Modificarea se va putea realiza numai în măsura în care mai sunt locuri disponibile, atât la trenurile Interregio, cât și la trenurile Regio, în limita capacității maxime acceptate la transport.

Atenție! În situația în care călătorul se urcă în tren fără ca biletul să aibă viza de modificare (validare), la controlul documentelor de transport, acesta va fi considerat fără legitimație de călătorie și personalul de tren îi va emite bilet la tarif de taxare în tren.

Excepție fac cazurile în care îmbarcarea se face dintr-o stație nedeservită de personalul CFR Călători ori în afara programului de lucru al acestuia, caz în care validarea legitimațiilor de călătorie (pentru situațiile prezentate mai sus) se face la personalul de tren.

“Înainte de efectuarea călătoriei, rugăm pe toți pasagerii să se asigure că au bilet, pentru evitarea taxării suplimentare în tren corespunzătoare rangului de tren și zonei kilometrice și (sau) suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare.

Pasagerii care urcă din punctele de oprire unde nu sunt case de bilete, conform reglementărilor în vigoare au obligația de a se prezenta, imediat după urcarea în tren, la personalul feroviar pentru a-și cumpăra bilete, la un tarif similar celui de la casa de bilete”, mai precizează CFR Călători, într-un comunicat de presă.

Lasă un comentariu