IMPORTĂM GAZE NATURALE SCUMPE!

Distribuie pe:

Sfârșitul anului trecut și în cele trei luni trecute din 2019 am importat și mai importăm cantități mari de gaze naturale de la vecinii noștri, la prețuri foarte piperate. Cauza: lunile cu ger mai mare au crescut serios consumul care nu a mai putut fi acoperit din producția internă (care la rândul ei a scăzut mult) deoarece nu avem capacități suficiente de stocare pentru a putea face față consumului mare din perioada sezonului rece.

Urmarea: cei care au obligația să ia măsurile necesare încât iarna să nu-i mai prindă descoperiți cu stocurile necesare, acuză lipsa de investiții în domeniu, arătând cu degetul spre guvern (au dreptate) și astfel apelează la importuri scumpe, pe care le plătesc consumatorii finali, nu cei care au dat OUG 114 ce a plafonat MW la prețul de 68 de lei.

Rezultatul: în ultimele luni, importurile de gaze naturale au crescut cu 60% și, în consecință, prețul gazului livrat consumatorilor cu 40%. Acesta este rezultatul (succesul) guvernului, condus de Vasilica Viorica Dăncilă, care a avut tupeul să se laude de la tribuna Parlamentului că a “scos țara din noroi”, că românii trăiesc în paradis de când ea “conduce” Uniunea Europeană din gafă, în gafă! Minte cu zâmbetul nătâng, încât nici ea nu crede din ceea ce citește de pe bilețelele primite de la consilierii numiți pe sprânceană, de CEX, precum Darius Vâlcov, care ori sunt inconștienți de ce fac, ori sunt mai... decât șefa lor. Însă, tragicomedia servită de ei o plătesc, foarte scump, românii.

Lasă un comentariu