ATÂT ROMÂNCELE, CÂT ȘI ROMÂNII CRED CĂ FRUMUSEȚEA INTERIOARĂ ESTE MAI IMPORTANTĂ DECÂT ASPECTUL FIZIC!

Distribuie pe:

Dintr-un studiu intitulat “Percepții despre frumusețe”, realizat recent de agenția de media “Starcom”, citat de adevărul.ro, aflăm că 88% dintre romance și 82% dintre români cred că frumusețea interioară este mai importantă decât aspectul fizic!

Studiul privind percepțiile despre frumusețe mai arată și că doar puțin peste jumătate dintre femeile intervievate (54%) se descriu în fața altor persoane ca fiind frumoase, acest fapt indicând lipsa de încredere în sine și mai puțin faptul că nu își apreciază frumusețea. Factorii care le clatină încrederea în sine sunt legați de normele sociale, acestea impunând ca femeia din secolul XXI să fie din ce în ce mai atrăgătoare fizic.

Prin urmare, femeile folosesc în mică măsură atributul “frumoasă” când se descriu pe ele însele. Peste jumătate dintre ele se consideră normale, alte atribute folosite fiind “simpatică”, “feminină” sau “drăguță”. Femeile tinere (18 - 24) sunt cele care îndrăznesc în mai mare măsură să se descrie așa cum se văd zi de zi - drăguțe (47%), femei care arată bine (35%) și frumoase (27%).

În cazul bărbaților, frumusețea feminină este mai strâns legată de modelul femeii-mamă, care are grijă de familie sau copii (73%), decât în cazul femeilor (67%). Dacă femeile consideră că principalele atribute ale frumuseții lor sunt încrederea în sine (46%), inteligența (40%) și întreg aspectul fizic (31%), bărbații apreciază că o femeie este frumoasă, în primul rând, pentru inteligență (48%), bunătate (34%) și umor (20%).

Nouă din 10 bărbați consideră că femeia care le este alături în acest moment este o femeie frumoasă sau atrăgătoare, principalele motive declarate fiind: “pentru mine este femeia ideală”, “sunt îndrăgostit, o iubesc”, “are frumusețe sufletească” și “este inteligentă (înțeleaptă)”.

Totodată, din studiu reiese și că femeile pun mai multă presiune pe ele în ceea ce privește aspectul fizic decât cer bărbații de la ele. Ele sunt mulțumite cu aspectele generale privind forma feței, înălțimea, nasul, părul, însă rămâne eterna problemă a greutății (mai puțin de jumătate dintre femeile intervievate s-au declarat mulțumite de acest aspect). Mai mult de atât, șapte din 10 femei declară că ar face o schimbare, iar pentru cele mai multe schimbarea are legătură tot cu greutatea.

Bărbații nu se declară atât de pretențioși când vine vorba despre aspectul fizic al femeii, 68% dintre ei spunând că ochii sunt cel mai important factor atunci când privesc o femeie. Pentru șapte din 10 femei este important să fie frumoase (atrăgătoare), iar cele trei produse care le ajută să se simtă astfel sunt hainele (65%), parfumul (60%) și machiajul (48%).

Pe de altă parte, femeile consideră că au un efect mai mic asupra frumuseții produsele de îngrijire a corpului (cremă sau loțiune pentru corp, produse pentru bronzarea pielii și produse care dau un efect de iluminare a pielii).

În ceea ce privește modelele de frumusețe, 40% dintre femei spun că nu cred în ele, foarte puține regăsindu-se în persoanele care apar în anumite reclame pentru femei. Ele admiră mai degrabă actrițele sau vedetele actuale de la noi sau din străinătate.

*

Studiul “Percepții despre frumusețe” a fost realizat la nivel urban, în rândul persoanelor cu vârste de peste 18 ani, a cuprins 810 interviuri, iar datele au fost culese în perioada 7 - 13 martie 2019.

Lasă un comentariu