DE PAȘTI ȘI 1 MAI, MINIVACANȚĂ DE 6 ZILE PENTRU ROMÂNI!

Distribuie pe:

În ședința din 29 martie 2019, Guvernul a aprobat o hotărâre prin care a stabilit ca data de 30 aprilie să fie zi liberă pentru salariații din sectorul bugetar, având în vedere că miercuri,1 Mai, este zi liberă nelucrătoare conform Codului Muncii.

“Măsura este adoptată și pentru recuperarea capacității de muncă a angajaților, dar și pentru stimularea turismului.

Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă.

Pentru recuperarea zilei de 30 aprilie, instituțiile publice își vor prelungi timpul de lucru până la data de 31 mai, potrivit planificărilor stabilite”, precizează Ministerul Muncii și Justiției Sociale.

Reamintim că anul trecut, Codul Muncii a fost modificat, astfel încât ultima zi de vineri dinaintea Paștelui (Vinerea Mare) a fost declarată sărbătoare legală, în care nu se lucrează.

În aceste condiții, cum în acest an Paștele cade duminică, 28 aprilie, iar a doua zi de Paști luni, 29 aprilie (zile libere nelucrătoare), după care, miercuri este 1 Mai (de asemenea zi nelucrătoare), Guvernul a declarat ca ziua de marți, 30 aprilie, să fie liberă, tocmai pentru a face “punte” între cele două sărbători.

Prin urmare, în acest an, românii se vor bucura de o minivacanță de 6 zile, în perioada vineri, 26 aprilie - miercuri, 1 mai, inclusiv.

 

Lasă un comentariu