ROMÂNII, PE PRIMUL LOC PRINTRE EUROPENII CARE PREFERĂ MAȘINILE ELECTRICE!

Distribuie pe:

Conform unui studiu realizat de E. ON și Kantar EMNID, citat de adevarul.ro, aproximativ 36% dintre românii aflați în căutarea unei mașini noi ar opta pentru una electrică, dovedind că sunt cei mai interesați est-europeni să cumpere mașini electrice. În Ungaria, procentul este de 29%, iar în Cehia de doar 11%.

Același studiu mai arată că 25% dintre respondenți apreciază că vehiculele electrice vor depăși numărul celor cu motor convențional abia peste 20 de ani, iar alți 22% spun că este exclus ca România să ajungă vreodată la performanța de a avea un parc auto format în majoritate din mașini electrice.

De aceeași părere sunt, atât cehii, cât și ungurii, cu doar 15%, respectiv 14% procente care cred în supremația mașinilor electrice pe piață, principala cauză a scepticismul lor fiind numărul scăzut de stații de încărcare.

Paradoxal, la polul opus, se află germanii, fani înrăiți ai industriei auto, care sunt cei mai sceptici cu privire la vehiculele electrice. Deși în Germania există infrastructura necesară unor astfel de mașini, majoritatea oamenilor consideră ca impedimente principale prețul ridicat și autonomia redusă.

O treime dintre germani cred că vehiculele electrice nu le vor surclasa vreodată numeric pe cele convenționale, iar în vederea achiziționării unui autovehicul nou, doar 16% ar opta pentru unul electric.

Lasă un comentariu