MAI E MULT PÂNĂ DEPARTE... TRONSONUL CHEȚANI - IERNUT SE VEDE BINE DIN DRONĂ!

Distribuie pe:

În urmă cu câteva zile, reprezentanții Asociației Pro Infrastructură au filmat din dronă tronsonul Chețani - Iernut al Autostrăzii A3 și s-au declarat mulțumiți de stadiul lucrărilor (efectuate de companiile Astaldi și Max Boegl). Observatorii de la Pro Infrastructură declară că “avansul este vizibil” atât la podurile peste Mureș, de la Gheja și Bogata, cât și la nodul Iernut, și în privința terasamentelor și a relocărilor de utilități.

“Deși este un obiectiv extrem de greu de îndeplinit, lotul de 17,9 km are șanse teoretice să fie inaugurat în 2019. Stadiul fizic a ajuns la aproximativ 63%. Antreprenorul general a demonstrat anul trecut că se poate mobiliza exemplar, în ciuda problemelor financiare începute în luna octombrie 2018 (aproape) rezolvate între timp.

Solicităm celor de la Straco să se concentreze pe finalizarea nodului Chețani, aflat pe sectorul vecin, astfel încât să putem circula între Luduș și Aeroportul Târgu-Mureș, la sfârșitul lui 2019.

Cerem asocierii Astaldi-Max Boegl și responsabililor din Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să facă toate demersurile necesare pentru ca traficul să fie deschis în condiții de maximă siguranță în acest an, chiar dacă lucrările nu vor fi gata 100%.”, mai arată reprezentanții Pro Infrastructură.

Lasă un comentariu