ECHIPAMENTE DE PESTE 100.000 DE EURO PENTRU IUBCVT TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Echipamente în valoare de peste 100.000 de euro au fost donate Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu-Mureș, de către Organizația Salvați Copiii, în urma unei campanii de strângere de fonduri realizată cu sprijinul clienților librăriei online Libris.

“Peste 100.000 de clienți ai librăriei online Libris au donat, pentru Salvați Copiii, în cadrul proiectului de strângere de fonduri în beneficiul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu - Mureș. Suma strânsă în urma donațiilor a fost utilizată integral de către Salvați Copiii pentru achiziția unui aparat de ventilație Maquet Servo-U și a unui monitor Spectrum M4, în valoare de 105.000 de euro”, precizează reprezentanții organizației Salvați Copiii, într-un comunicat de presă dat publicității la începutul acestei săptămâni.

Organizația reamintește că, anual, în România se nasc 1.000 de copii cu malformații congenitale cardiovasculare, copii care trebuie operați încă din primul an de viață, 10% dintre aceștia reprezentând urgențe.

Dintre cele 450 de intervenții cardiovasculare pediatrice efectuate anual, 300 sunt realizate la Târgu-Mureș, unde, începând din 2005, au fost operați peste 3.600 de copii, dintre care peste 500 de nou-născuți.

“Clinica de la Târgu-Mureș este un pilon fundamental în ceea ce privește patologia cardiacă a nou-născuților. Aici ajung nou-născuți din întreaga țară, care au nevoie de intervenție medicală promptă. Am lucrat cu medicii - o echipă formidabilă, care s-a dezvoltat de la an la an - pentru a putea aduce în clinica de chirurgie cardiacă aparatura medicală de care ei au nevoie, pentru a-i îngriji pe cei mai vulnerabili, nou-născuții cu malformații cardiace. Performanțele de la Târgu-Mureș sunt remarcabile și dotarea acestei clinici reprezintă o prioritate vitală pentru România. Mizăm pe parteneriatul cu medicii, pentru a-i salva pe micuții noștri luptători”, a precizat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România.

“Aparatele de ventilație fac parte din categoria echipamentelor esențiale, care susțin funcții vitale într-o reanimare. Date fiind vârsta și patologia pacienților din secție, era nevoie de un aparat de ventilație performant care să asigure un tratament cât mai adecvat și, pe cât posibil, lipsit de efecte secundare sau complicații. Prin precizia lui (< 2 ml per respirație) și prin posibilitățile sale de tratament, acest aparat ne permite să îngrijim optim pacienți foarte fragili, cum sunt nou-născuții la care, după intervenția chirurgicală trebuie lăsat toracele deschis câteva zile”, a explicat prof. dr. Horațiu Suciu, șeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu - Mureș. Dotarea, realizată cu sprijinul clienților librăriei online Libris, este cea de-a noua realizată în cadrul parteneriatului dintre Libris și Salvați Copiii.

În cei patru ani de la inițierea parteneriatului, clienții librăriei au donat în total 320.000 de euro. Secția de anestezie și terapie intensivă a Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu-Mureș și cea de neonatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu-Mureș acționează complementar în tratarea afecțiunilor cardiace complexe: mulți copii născuți la Târgu-Mureș sau în alt centru din țară sunt diagnosticați, tratați și urmăriți preoperator în Secția de neonatologie a SCJU, urmând a fi transferați pentru operație și terapie postoperatorie la Secția ATI a Institutului. Diagnosticul prenatal, tot mai eficient în ultima vreme, determină tot mai multe mame să decidă să nască la Târgu-Mureș, pentru a putea oferi copilului lor îngrijirea optimă, imediat după naștere.

Salvați Copiii va dona, de asemenea, echipamente performante secției de neonatologie a SCJU Târgu-Mureș, se mai precizează în comunicatul citat.

Lasă un comentariu