ATENȚIE, PĂRINȚI! NU ARUNCAȚI DINȚIȘORII DE LAPTE AI COPIILOR

Distribuie pe:

Oamenii americani de știință de la Centrul Național pentru Biotehnologie, citați de descopera.ro, susțin că celulele stem prelevate din dintele de lapte al unui copil pot salva vieți, deoarece aceste celule sunt mai bine conservate în interiorul dințișorului.

“Celulele stem prelevate și multiplicate, apoi, în laborator pot vindeca de cancer și pot ajuta la dezvoltarea de noi celule în creier.

În plus, ele sunt ideale în repararea inimii de efectele bolilor degenerative, la regenerarea ficatului, la tratarea diabetului și chiar la reproducerea țesutului ocular. Celulele pot fi recoltate și din dinți de lapte vechi de 10 ani, dar și din molarii așa-ziși de minte.

Celulele stem prelevate correct din pulpa dintelui se folosesc cu succes și în tratarea unora dintre cele mai frecvente afecțiuni ale aparatului dentar, fiind utile în diferite boli paradontale și la regenerarea osului. De asemenea, pot fi tratați dinții cariați sau erodați. Această tehnologie asigură vitalitatea dintelui și, în consecință, duce la longevitatea statusului ortodentar.

Cel mai simplu mod de a vă asigura că ADN-ul dentar al unei persoane trăiește este de a face o programare la dentist, atunci când dintele copilului dumneavoastră este pe cale să cadă.

Dintele este apoi preluat, forat, iar celulele stem sunt recoltate. Probe din aceste celule stem sunt apoi congelate într-un amestec de azot lichid și alte substanțe chimice de conservare.

Odată ce proba este securizată, aceasta este trimisă la un laborator unde este stocată până când este nevoie de ea”, explică oamenii de știință americani.

Lasă un comentariu