DREPT LA REPLICA - REFERITOR LA ACUZAȚIILE FORMULATE ÎN SPAȚIUL PUBLIC DE CĂTRE UNUL DINTRE ANGAJAȚII DIRECȚIEI POLIȚIA LOCALĂ TÂRGU-MUREȘ:

Distribuie pe:

Potrivit Art. 4 din Legea nr. 155/2010, Direcția Poliția Locală Târgu-Mureș se organizează și funcționează, prin hotărâre a autorității deliberative a administrației publice locale, ca un compartiment funcțional în cadrul aparatului de specialitate al primarului.

În decursul existenței sale, această structură a acționat în interesul comunității locale, exclusiv pe baza și în executarea legii, precum și a actelor autorității deliberative și ale celei executive ale administrației publice locale.

Așa-zisele nereguli și încălcări ale drepturilor unor polițiști locali, care au fost invocate în interviu, au făcut obiectul unor plângeri depuse la diverse instituții ale statului, cum ar fi IGPR, IPJ Mureș, DNA, ANFP etc., asupra cărora nu putem să exprimăm un punct de vedere până la soluționarea acestora.

Asigurăm cetățenii municipiului Târgu-Mureș că așa-zisele probleme care generează stări conflictuale nu sunt legate, sub nicio formă, de apartenența pe criterii sindicale sau de altă natură.

Pentru corecta informare a opiniei publice facem mențiunea că din cei 136 de angajați ai Poliției Locale Târgu-Mureș, doar patru polițiști locali se simt “discriminați” și “amenințați”, opunând o permanentă rezistență la schimbare, contestând și chiar refuzând să execute deciziile luate de actuala conducere, pe motiv că ar fi ilegale din perspectiva lor.

În consecință, un grup de polițiști locali de la Direcția Poliția Locală Târgu-Mureș a avut inițiativa de a adresa o petiție Primăriei municipiului Târgu-Mureș, susți nută de o listă de semnături, prin care dezavuează atitudinea celor patru colegi de-ai lor.

Petiționarii au decis astfel să aducă la cunoștința angajatorului - Municipiul Târgu-Mureș - nemulțumirile față de tensiunile repetate create de cei patru colegi în cadrul Direcției Poliția Locală Târgu-Mureș, despre care susțin că îi hărțuiesc și îi amenință în permanență cu procese și plângeri în instanță, la parchete, la Poliție etc., îi filmează și îi înregistrează, iar prin comportamentul lor mențin în permanență o stare tensionată la locul de muncă.

Ba mai mult, unul dintre cei patru chiar și-a materializat amenințările, depunând plângeri la IPJ Mureș, inclusiv pentru faptul că a fost mustrat verbal fiindcă a încălcat o procedură internă referitoare la condițiile în care angajații pot urca la volanul mașinilor de serviciu.

O parte dintre acești colegi, care opun rezistență la tot ce înseamnă o mai bună organizare, a recurs inclusiv la gesturi infantile, nedemne de un polițist local, doar pentru a-și bate joc de oameni, pentru a-i ironiza și, uneori, pentru a-i înjosi în fața subalternilor, adică le-au pus cărămizi și pietre în genți, le-au pus sare în paharul cu vin în timpul unor petreceri în cadrul colectivului, le-au udat scaunele sau au mânjit clanțele ușilor, astfel încât să se amuze pe seama lor.

Avem cel puțin un caz în care, după diverse evenimente, aceștia au pus farfurii și solnițe din restaurante în gențile unor colegi, fără ca posesorii să știe, astfel încât aceștia să riște să fie prinși de către angajații restaurantelor.

Unul dintre cei patru oponenți, în timp ce se afla în concediu medical, în realitate se plimba prin județ pentru rezolvarea unor probleme - nu știm dacă de natură personală sau sindicală, dar există martori care l-au văzut într-un municipiu din județ.

Toate acestea sunt lucruri de o gravitate extremă, chiar dacă unora li se pare amuzant la prima vedere!

Cu alte cuvinte, petiția inițiată de polițiștii locali prezintă starea tensionată pe care aceste persoane au creat-o și o mențin în cadrul colectivului, stare care se perpetuează de mai multă vreme.

Prin petiție, polițiștii locali au arătat clar, argumentat, de ce nu mai doresc să lucreze cu aceste patru persoane.

Referitor la constituirea unui grup de lucru pentru Valea Rece, zonă care, după cum știți, ridică mari probleme pe linie de igienă și curățenie, în acest an a fost constituit un nou grup de lucru, după o decizie similară de anul trecut, care acum nu mai este considerată corectă sau legală, în timp ce anul trecut nimeni nu a contestat-o.

În urma numeroaselor sesizări venite de la cetățenii de pe Bulevardul Pandurilor, din Cartierul Dâmbu Pietros, din Cartierul Belvedere și de pe strada Calea Sighișoarei, am decis să avem în zona Valea Rece un grup de lucru lărgit, rolul polițiștilor locali fiind acela de a dialoga cu locuitorii de acolo și de a-i conștientiza cu privire la importanța menținerii ordinii și curățeniei.

Problemele din Valea Rece trenează de mai mult timp, iar exasperarea cetățenilor din zona limitrofă este bine cunoscută, impunându-se luarea unor măsuri pe linie de curățenie. Lucrările edilitare demarate în cursul zilei de ieri de Primăria Târgu-Mureș au stârnit un val de proteste din partea localnicilor din Valea Rece, care au tăbărât cu pietre asupra utilajului, provocând daune semnificative.

Prezența unor polițiști locali în zonă este mai mult decât necesară, iar Primăria Târgu-Mureș îi asigură pe cetățeni că prin intermediul Poliției locale va fi mai prezentă în zonă și va acționa în interesul târgumureșenilor în ciuda opoziției a patru polițiști locali.

În cazul în care se va impune, întreg colectivul Direcției Poliția Locală Târgu-Mureș va fi chemat în fața instanțelor de judecată pentru a depune mărturie și pentru a scoate adevărul la iveală cu privire la cele întâmplate în ultimii 8 ani în Poliția Locală Târgu-Mureș.

Numeroase alte aspecte care pot contrazice afirmațiile apărute în interviul la care facem referire vor fi aduse la cunoștința opiniei publice în măsura în care se va impune.

 

Lasă un comentariu