PROBLEMELE ACIDOZEI

Distribuie pe:

Organismul nostru este expus la o varietate de deteriorări, din cauza alimentației și băuturilor neadecvate, deci dacă devine acid sau dacă-l forțăm să lupte prea mult pentru a-și restaura echilibrul acido-bazic, aceasta va avea un efect advers asupra sa. Surplusul de kilograme apare din cauza mediului intern acid. Ca mod de apărare, organismul produce celule de grăsime, pentru a ține la distanță acizii de organele noastre vitale - durerea, inflamația, curgerea nasului, mâncărimea pielii, fiind simptome că încearcă să scape de toxine.

În cazul organismului prea acid în care mișună microorganisme dăunătoare, simptomul cel mai ușor de observat este obosela, care împiedică absorbția proteinelor, mineralelor și a nutrienților, rezultând astfel imposibilitatea corpului de a produce enzime, hormoni și compușii chimici necesari pentru a produce energie celulelor. Infecțiile din copilărie, erupțiile cutanate, inflamația urechilor, amigdalitele pot fi cauzate în mare măsură de acidifierea organismului.

Țesuturile canceroase sunt acide, în timp ce cele sănătoase sunt alcaline. Lipsa de oxigen și aciditatea sunt cele două fețe ale aceleiași monede. Prezența oxigenului la nivel celular și alcalinitatea sunt la fel ambele fețe ale aceleiași monede - celulele sănătoase fiind alcaline, iar cele bolnave (canceroase) acide. Aciditatea crescută sprijină dezvoltarea bolilor, în timp ce alcalinitatea ridicată ajută la dezvoltarea celulelor sănătoase.

Acidoza se poate trata prin mai multe metode, dar cea mai simplă, cea mai eficientă și, nu în ultimul rând, cea mai ieftină metodă este cea a consumului de apă alcalină. Natura chimică al unui anumit lichid și, ca și în cazul apei potabile, de a fi acid sau alcalin este marcat de “pH”. Scala pH este de la 0-14 (zona sub 7 este acidă, cea peste 7, alcalină). Mărimea de 7,35 este considerată neutră din punct de vedere al organismului.

Care sunt avantajele alcalinizării cu apă alcalină?

Organele noastre sunt compuse 60-70% din apă (sângele conținând 94%), astfel, pentru asigurarea și menținerea valorii optime al pH-ului de 7,35, cel mai potrivit mediu este apa, cea mai bună apă pentru consumul uman fiind cea cuprinsă cu valorile între 8,5-9,5 (moderat alcalină), care ajută la restabilirea echilibrului. Este bine deci ca necesarul de apă zilnic al organismului să se facă cu apă alcalină (2-3 litri pe zi)!

De ce e bine ca în loc de apă minerală să se consume apă alcalină?

Apele minerale au de obicei un pH cuprins între 4-5, în care, dacă am introduce pești, aceștia ar deceda într-un timp relativ scurt. Nici celulele nu pot supraviețui prea mult într-un mediu acid, iar organismul nu are nevoie de CO2. Organismul fiind alcătuit dintr-o colonie de celule, dacă acestea se îmbolnăvesc, și corpul devine bolnav. Alimentele și băuturile foarte acide dăunează mult organismului. Într-un corp acid, concentrația de ioni de hidrogen este mare. Cu cât este mai acid (4 sau 5), cu atât este mai periculos. Acest lucru este dificil de compensat cu o apă cu un pH de 7-7,5, dar dacă se face cu o apă cu pH 9, la un consum de aceeași cantitate de apă intră de 100 de ori mai mulți ioni de hidroxil decât în cazul apei cu pH 7. Astfel, restabilirea echilibrului organismului este mai rapidă.

Cât de acid este organismul nostru?

Organismul funcționează bine într-un mediu ușor alcalin: pH-ul țesuturilor apoase fiind în jurul a 7,4. Organismul menține constant pH-ul sângelui între valorile de 7,36- 7,4, astfel extrage din organism calciul, magneziul și mineralele, iar dacă nu e posibil, persoana se îmbolnăvește și poate chiar intra în comă. Deci e important ca organismul să fie într-o zonă ușor alcalină prin consum de apă și alimente alcaline.

Apa alcalină are proprietăți de detoxifiere, hidratare și energizare!

Capacitatea de hidratare a apei alcaline este mult mai mare decât a apelor obișnuite, prin urmare, dacă se consumă de exemplu o jumătate de litru de apă alcalină, aceasta este rapid absorbită.

Apele alcaline ajută în mod eficient la detoxicarea rinichilor, a ficatului și intestinelor.

 

Lasă un comentariu