FESTIVAL INTERNAȚIONAL DE JAZZ PENTRU STUDENȚI

Distribuie pe:

Asociația culturală “PARTITURA”, împreună cu Casa de cultură a studenților Târgu-Mureș, organizează, între 10-13 aprilie, a 11-a ediție a festivalului internațional de jazz pentru studenți: International Youth Jazz Competition and Festival, care se va desfășura în incinta clubului Jazz&Blues Club din Târgu-Mureș (str. Sinaia nr. 3).

Festivalul este special și unic în spațiul autohton, fiind un dublu eveniment artistic - concurs și festival - care are ca scop, în primul rând, să ofere participanților din țară și străinătate posibilitatea reuniunii într-un cadru profesional, în care performanța tinerilor muzicieni este evaluată de către membrii juriului, dar oferă și șansa de lansare și de afirmare.

Programul festivalului include și concertele de seară, susținute de trupe de jazz profesioniste. Pe lângă aceste activități, în fiecare zi vor fi organizate workshopuri, în cadrul cărora muzicienii consacrați invitați își împărtășesc experiența și viziunile proprii cu participanții.

La secțiunea de concurs pot participa vocaliști, muzicieni sau formații de muzicieni și cântăreți sub 30 de ani, care sunt studenți la o instituție de muzică acreditată de Ministerul Tineretului și Sportului. În acest an, performanța acestora va fi analizată de către un juriu format din experți ai jazzului și muzicieni consacrați din 3 țări (România, Ungaria și Irlanda).

Valoarea totală a premiilor este de 3.000 euro. Această sumă va fi împărțită după decizia comună a juriului și a organizatorilor între:

- CEA MAI BUNĂ TRUPĂ,

- CEL MAI BUN VOCALIST,

- CEL MAI BUN INSTRUMENTIST.

La ediția din acest an vor susține concerte următorii invitați: elevii Școlii de Rock din Târgu-Mureș, formații de jazz din cadrul Liceului vocațional de artă din Târgu-Mureș, Bari Lacika Trio, Petra Acker and the Band, Zolbert Duo, Sorin Zlat cu Groove Garden, Michael Nielsen și Nikoletta Szõke.

Prețul abonamentului pentru întreaga perioadă a festivalului este de 100 de lei, iar un bilet pentru o zi costă 40 lei.

Vă așteptăm cu drag!

Lasă un comentariu