“UMBRELA TRĂIRILOR MELE”

Distribuie pe:

Este titlul cărții lansate joi, 4 aprilie 2019, la Biblioteca Americană din Târgu-Mureș, autoare fiind scriitoarea ROXANA MIHALCEA, care s-a aflat de mai multe ori în orașul nostru cu treburi profesionale. Domnia sa, îndrăgostită fiind de această urbe, la invitația doamnei ANCA FLOREA, directoarea Căminului pentru persoane vârstnice din Târgu-Mureș, cât și a Bibliotecii Județene, a ales inspirat această locație.

Într-o sală plină până la refuz, cu iubitori de literatură, printre care s-au numărat și “B-unicii” de la căminul amintit, într-o atmosferă caldă, degajată, evenimentul a avut și mai mare importanță, el desfășurându-se în cadrul Proiectului Național “4/4 Pentru Prieteni”, organizat în fiecare an de Ambasada S.U.A. în România și American Councils for International Education.

Moderatoarea activității, doamna MONICA AVRAM, a prezentat-o pe autoare, oferind câteva date din biografia acesteia, iar doamna ANCA FLOREA ne-a destăinuit cum anume a cunoscut-o pe autoare și cum a pregătit această frumoasă lansare.

Recenzia cărții a fost făcută de doamna CRISTINA DOROFTEI, care a subliniat faptul că ea cuprinde eseuri, confesiuni, aforisme, schițe, prin care autoarea și-a deschis sufletul, revărsând în paginile cărții trăirile și stările sale sufletești, atât de firești și de omenești încât tulbură și înfiorează, prin naturalețea lor, cititorul.

Fire sensibilă, deschisă și spontană, autoarea și-a pus sufletul în palma noastră pentru a ne dărui căldură, mângâiere, leac vindecător, pentru efemera clipa ce o trăim din veșnicia timpului.

Poetul MIRCEA DORIN ISTRATE a comentat lapidar cartea și a dăruit, din partea Ligii Scriitorilor Români - filiala Mureș, o “Diplomă de Suflet” autoarei, pentru aducerea aminte a acestei frumoase zile. Surpriza plăcută a venit din partea B-unicilor, care au citit scurte fragmente din conținutul cărții.

În final, vădit emoționată, autoarea a mulțumit pentru primirea la care nu s-a așteptat și a oferit câteva date personale, ca și în referire la modul în care a scris această interesantă carte, ce denotă, după părerea celor care au comentat-o, un talent deosebit care a erupt acum cu multă putere de convingere pentru critică, dar și pentru cititori.

Lasă un comentariu