SE MAI ÎNTÂMPLĂ ȘI LUCRURI BUNE PE PLAI MUREȘEAN! ...ȘI IBĂNEȘTIU-I “FRUNCEA”!

Distribuie pe:

În prezența prefectului Mircea Dușa, primarul comunei Ibănești, Dan Vasile Dumitru, a prezentat, recent, raportul anual privind starea economică, socială și de mediu a comunei, informează cei de la ibanesti.ro.

Potrivit documentului citat, din cele 115 proiecte de hotărâri inițiate, au fost adoptate 113, niciuna nefiind atacată la instanța de contencios administrativ pe motiv de nelegalitate.

Printre domeniile de interes public în care s-au adoptat hotărâri de consiliu se numără: buget local, cont de execuție, impozite și taxe, investiții și achiziții publice, proiecte pentru atragere de fonduri, sprijin financiar pentru tineret, sport, religie, evenimente culturale, asistență socială, venit minim garantat, situații de urgență, domeniul public și privat al comunei, licitații, vânzare teren și material lemnos, manifestări culturale, reorganizarea rețelei de învățământ, completarea amenajamentului pastoral pentru administrarea pajiștilor ș.a. În anul 2018, primarul comunei a emis 295 de dispoziții referitoare la: resurse umane, asistenți personali, persoane cu handicap grav, ajutoare speciale de urgență, ajutoare pentru încălzirea locuinței, alimentare, alocații de susținere, stimulente educaționale etc., a precizat primarul comunei.

În urma raportului prezentat, prefectul Mircea Dușa a remarcat prezența multor agenți economici în Ibănești - Mirdatod S.R.L., Gelu TransExplor S.R.L., Darion S.R.L., Ibănești Pădure Prod S.R.L., La 2 Pași, Horn Forest S.R.L., Albin Tery S.R.L, WildBliss (fabrică de procesare a plantelor medicinale) în contextul în care, în general, în mediul rural sunt puțini agenți economici. Prefectul a explicat că este la curent cu problemele legate de alimentarea cu energie electrică, existând o monitorizare a întreruperilor de alimentare, și s-a informat de la consilierii locali de problemele concrete din comună. Dintre acestea au fost punctate: cadastrarea, necesitatea reabilitării drumului județean Fâncel-Lăpușna, degajarea carosabilului în zona Mociar, licitarea masei lemnoase destinată populației, problema drumurilor forestiere (Tireu, Tisieu, Fătăciunea, Pietroasa), lipsa unui indicator spre Ibănești din sensul giratoriu din Reghin.

În final, Mircea Dușa i-a felicitat pe primarul comunei și pe consilieri pentru felul în care se preocupă de administrarea localității și pentru grija arătată pentru conservarea tradițiilor populare și a meșteșugurilor în zonă, mai precizează sursa citată.

Lasă un comentariu